bouwbericht

The Post: project op prominente plek Diemen

bouwbreed Premium 909

The Post: project op prominente plek Diemen

The Post, zo heet het nieuwbouwproject in het centrum van Diemen op de plek waar ooit het postkantoor stond. Meestershof BV, een samenwerking tussen DID Vastgoedontwikkeling uit Utrecht en Aalberts Bouw uit Loosdrecht, is initiatiefnemer van het project dat bestaat uit tien grondgebonden woningen. Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Wonen

Bouwen 10 koopwoningen op terrein vml. postkantoor aan het Wilhelminaplantsoen. Project 'The Post'. Vroom funderingstechnieken verzorgt de funderingspalen. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

DIEMEN | Uitvoering | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het project verrijst op een prominente plek in Diemen, zegt Roos van Weert van DID Vastgoedontwikkeling. ,,Het ligt aan het Diemerplein, hét winkelgebied van Diemen.’’ The Post bestaat uit ruime woningen, met woonoppervlaktes tussen de circa 140 en 180 vierkante meter. De vanaf-prijs ligt rond de 520.000 euro.

De directe omgeving wordt gekenmerkt door verschillende architectuurstijlen, zegt Van Weert. ,,Een deel is gebouwd in de negentiende eeuw en de jaren dertig van de vorige eeuw, maar er staan ook modernere blokken. Mede daarom hebben we er voor gekozen om er niet één massief woonblok van te maken.’’

Het project bestaat uit woningen die qua uiterlijk behoorlijk van elkaar verschillen. ,,Er is gekozen voor een mix in stijlen.’’ Het ene huis is elegant, het andere huis juist stoer, aldus Van Weert. Sommige woningen krijgen een puntdak, andere woningen een plat dak. Er komen verschillende kappen, bovendien wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Ook het aantal lagen is niet gelijk. Achter de woningen komt ruimte voor de bewoners om te parkeren.

De woningen gaan vermoedelijk eind januari 2018 in de verkoop. Het bestemmingsplan moet nog worden gewijzigd. ,,Als het een beetje meezit, kunnen we net voor of net na de bouwvak van 2018 beginnen met bouwen.’’

Van Weert denkt dat vooral (jonge) gezinnen uit Amsterdam belangstelling zullen hebben voor The Post. ,,Een ruime woning op eigen grond, met tuin of terras en met eigen parkeerplaats. Diemen ligt bovendien vlak tegen Amsterdam aan. Met het OV of met de fiets ben je zo in het centrum van Amsterdam.’’


Plaats: Diemen
Opdrachtgever: Meestershof BV (samenwerking tussen DID Vastgoedontwikkeling en Aalberts Bouw)
Ramingsgroep: 1.5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel