bouwbericht

Leiden bouwt ijshal, zwembad en topsporthal

bouwbreed Premium 1192

Leiden bouwt ijshal, zwembad en topsporthal

Goed nieuws voor sportliefhebbers uit Leiden: de gemeente gaat flink investeren in de bouw van een ijshal, een zwembad en een indoor sportcentrum. Het gaat in totaal om een bedrag van circa 50 miljoen euro.

Horeca, sport en recreatie

Bouwen, na sloop, 'Topsporthal' met tribune met 2.000 zitplaatsen aan de Boshuizerlaan. Oplevering eerste helf 2021. Hal komt ter vervanging van de Vijf Meihal / 3 Oktoberhal en zal tevens dienst doen als gymzaal voor Leonardo College / ZZ Leiden basketbal.

LEIDEN | Initiatief | € 10.000.000 - € 50.000.000

Aan de Vliet, vlak naast het gelijknamige buitenbad, verrijst een gebouw met binnenbad en ijshal met minimaal een 250-meter-baan. Er komt een gezamenlijke ingang, centrale horeca en ruimtes voor verenigingsbesturen. Het binnenbad wordt 35 bij 25 meter. In dit nieuwe bad kunnen wedstrijden op hoog niveau worden gehouden, denk aan waterpolo en kortebaanzwemmen. Verder is het bad bedoeld voor lessen en vrij zwemmen. De voorzieningen rond het huidige buitenbad ondergaan een flinke renovatie. De nieuw ijshal vervangt de huidige ijshal op de Vondellaan.

De kans is groot dat de ijsbaan 333 meter lang wordt, aldus wethouder Paul Dirkse. De gemeente financiert 250 meter, de rest moet van andere partijen uit de regio komen. ,,Komend jaar wordt duidelijk of er voldoende regionale financiële steun is voor uitbreiding naar een 333-meter-ijsbaan’’, aldus de wethouder. In de herfst wordt de definitieve lengte bepaald.

Het zwembad wordt verwarmd met de restwarmte van de even verderop gelegen rioolwaterzuivering en in de wintermaanden met de restwarmte van de ijshal. Op de daken van het zwembad en de ijshal komen zonnepanelen. De ijshal wordt energieneutraal en gasloos. Als alles volgens planning verloopt, kunnen schaatsers en zwemmers eind 2020 terecht op de nieuwe locatie. Het nieuwe indoor sportcentrum gaat vermoedelijk een jaar later open.

Dit nieuwe sportcentrum bestaat uit twee hallen en verrijst op het meest zuidelijke veld van sportpark Boshuizerkade. De hoofdhal wordt de topsporthal en is onder meer geschikt voor thuiswedstrijden van ZZ Leiden Basketball. In deze hal komen 2000 zitplaatsen. De tweede hal gaat doordeweeks vooral gebruikt worden door de sportklassen van het Leonardo Collega; ’s avonds kunnen verschillende sportverenigingen hier terecht. Dit sportcentrum vervangt de Vijf Meihal en de 3 Oktoberhal.


Plaats: Leiden
Opdrachtgever: Gemeente Leiden
Ramingsgroep: 50 miljoen euro
Nummer: 308208


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel