bouwbericht

Zeister winkelcentrum De Clomp gaat op de schop

bouwbreed 882

Zeister winkelcentrum De Clomp gaat op de schop

Na een flinke vertraging lijkt het er dit jaar eindelijk van te komen: een vernieuwingsimpuls voor winkelcentrum De Clomp in Zeist. De gemeente Zeist en Rialto Vastgoedontwikkeling hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor de lang gewenste herontwikkeling van De Clomp. Rialto is de eigenaar van het winkelcentrum.

Gezondheidszorg

Renoveren / uitbreiden, na sloop, winkelcentrum 'De Clomp' met 7.500 m2 commerciële ruimte (waaronder een Aldi-supermarkt / Albert Heijn / Deen) / 66 appartementen / parkeergarage / multifunctionele accommodatie met 22 zorgappartementen boven de MFA/gezondheidscentrum (medisch cluster)/sociaal-cultureel wijkcentrum/sporthal/kerkelijk centrum aan de De Clomp. Duurzaam project vanwege hemelwateropvang / grondbalans. De MFA is opgeleverd. Uitbreiding winkelcentrum heeft veel vertraging opgelopen. De bouw van het winkelcentrum start eind oktober; het officiële startsein wordt 31 oktober gegeven. In 2021 zijn het winkelcentrum en de openbare ruimte volledig vernieuwd.

ZEIST | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

In november wordt vermoedelijk gestart met de eerste sloopwerkzaamheden van het winkelcentrum in Zeist-West. Aanvankelijk zou de sloop eerder plaatsvinden, maar tegen de vergunningen zijn bezwaren ingediend. KDV Architectuur uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het ontwerp, Wijnen Bouw uit Schijndel is aangetrokken als hoofdaannemer.

Het plan bestaat uit een compact winkelcentrum, verdeeld over drie blokken. In totaal komen er zeventien winkels, inclusief drie supermarkten (Deen, Aldi en Albert Heijn). Op de eerste en tweede verdieping worden 66 appartementen gerealiseerd. Het gaat om twee- en driekamerwoningen met vloeroppervlaktes tussen de 65 en 85 vierkante meter. Het zijn huurwoningen in de vrije sector.

Tussen de winkels komen een plein en promenade. De zone langs de Grift wordt opnieuw groen ingericht. Ook het dak van het winkelcentrum zelf wordt voorzien van veel groen. In november wordt het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het gaat hierbij onder meer om de locatie van de fietsenstallingen, prullenbakken, banken, maar ook over hoe de bestrating en stoepen er uit komen te zien.

De gemeente gaat binnenkort een laatste onderzoek doen naar de aanwezigheid van vleermuizen in de te slopen gebouwen. Als ze er wel zijn, dan kunnen de vleermuizen verhuizen naar de gevels van het kerkelijk centrum en seniorenflat De Grote Koppel: hier zijn onlangs nieuwe huisjes opgehangen. Het is de bedoeling dat het vernieuwde winkelcentrum in 2020 helemaal klaar is.

Vlak naast De Clomp is in 2012 wooncomplex De Koppeling gerealiseerd. De Koppeling maakte formeel onderdeel uit van de eerste fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum. Dit complex bestaat uit 22 appartementen voor 55-plussers en een gezondheidscentrum. Verder is eerder dit jaar een nieuwe fiets- en voetgangersbrug geopend: deze brug brengt woonwijk Nijenheim en winkelcentrum De Clomp met elkaar in verbinding.


Plaats: Zeist
Opdrachtgever: Gemeente Zeist en Rialto Vastgoedontwikkeling
Ramingsgroep: 12.5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel