bouwbericht

Rijksvastgoedbedrijf zet pronkjuweel Alkmaar in de verkoop

bouwbreed 1053

Rijksvastgoedbedrijf zet pronkjuweel Alkmaar in de verkoop

Hij wordt gezien als een van de pronkjuwelen in het monumentenbestand van Alkmaar: het voormalige kantoorgebouw van de Raad voor de Kinderbescherming aan de Kennemerstraatweg. Het pand, rond 1900 gebouwd als statig herenhuis, komt binnenkort in de verkoop. Het Rijksvastgoedbedrijf is nu nog de eigenaar van het monument met een neorenaissance-uitstraling. De verkoop verloopt via openbare inschrijving.

Bedrijven en logistiek

Herontwikkelen vml. kantoorgebouw Raad voor Kinderbescherming aan de Kennemerstraatweg. Rijksvastgoed brengt het object in het najaar van 2017 op de markt. De bestemming is nu kantoor, voor wonen of een combinatie van woningen met kantoorruimte is minimaal een omgevingsvergunning voor een binnenplanse afwijking vereist.

ALKMAAR | Signalering | € 500.000 - € 1.000.000

De Raad voor de Kinderbescherming verliet het pand in 2014. Sindsdien staat het leeg (anti-kraak). De bestemming van het gebouw is kantoor. Het is mogelijk er ook een woonfunctie van te maken, al moet het bestemmingsplan dan worden gewijzigd. Het te verkopen object – met een vloeroppervlakte van bijna 2300 vierkante meter – ligt aan de rand van de oude binnenstad van Alkmaar, net buiten de singel aan de zuidwestzijde.

Stijlkamer

Het pand is sinds 2000 een gemeentelijk monument vanwege de ‘rijzige negentiende à twintigste eeuwse voorgevel met daarachter een veel oudere kern’, aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Op de eerste verdieping bevindt zich een stijlkamer. Het pand is in 2002 ingrijpend gerestaureerd door aannemingsbedrijf Holleman uit Santpoort. Rot hout werd vervangen, evenals kozijnen en dakkapellen. Ook kreeg het dak zijn geprofileerde lijst terug en is het glas-in-lood van het trappenhuis hersteld. Naast restauratie is in 2002 ook een uitbreiding gerealiseerd: een éénlaags deel met patio en een gesloten blok van twee lagen aan de Prins Hendrikstraat.

Tweede helft 19e eeuw

Het Rijksvastgoedbedrijf zet binnenkort meer bijzondere panden in verkoop. Zoals het voormalig Militair Hospitaal aan de Hogeweg in Amersfoort, een ‘ensemble van historische gebouwen in een parkachtige setting’, met een vloeroppervlakte van ruim 4500 vierkante meter. De gebouwen zijn gerealiseerd in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het hoofdgebouw, uit 1877, is een rijksmonument. Ook pand van het Gelders archief in Arnhem en de beroemde Koepelgevangenis in Breda komen binnenkort in de verkoop.


Plaats: Alkmaar
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Ramingsgroep: Nog niet bekend


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel