bouwbericht

Den Bosch bouwt aan groenste transferium van Nederland

bouwbreed 1174

Den Bosch bouwt aan groenste transferium van Nederland
Render 02 (overall view)

Het groenste transferium van Nederland, dat is de inzet van de bouw van het nieuwe transferium in Den Bosch. De parkeergelegenheid verrijst op de plek van de voormalige gemeentewerf aan de Deutersestraat in de wijk Deuteren. JHK architecten uit Utrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp, Ballast Nedam is deze zomer als hoofdaannemer begonnen met de bouw. De gemeente Den Bosch is opdrachtgever.

Bedrijven en logistiek

Bouwen Transferium in West (Deuteren) aan de Deutersestraat. Werk omvat ontwerpen / realiseren transferiumgarage (plek voor 1100 auto's / 260 fietsen) op de locatie van de voormalige stadskwekerij aan de Deutersestraat. Project wordt verdeeld in fases. Fase 1 wordt gerealiseerd door Ballast Nedam Infra. Duurzaam project vanwege zonnepanelendak / groene inpassing.

'S-HERTOGENBOSCH | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het transferium is met name bedoeld voor bezoekers van het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis en bezoekers van de binnenstad. De gemeente wil toe naar minder auto’s in het historische centrum van Den Bosch. De nieuwe parkeergelegenheid biedt plek aan 1100 auto’s en 260 fietsen. Het transferium bestaat uit de begane grond en drie parkeerdekken.

Bijenhotel

Het project is aanbesteed als Design & Construct-contract. Vertegenwoordigers van belangengroepen en omwonenden hebben vóór de aanbesteding mede de eisen bepaald. Ook is met omwonenden en natuurorganisaties gesproken over hoe zo’n groen transferium er uiteindelijk uit moet komen te zien.

In het ontwerp is dan ook flink rekening gehouden met ‘duurzaamheid, ecologie en beleving van de omgeving’, aldus de gemeente. Naast een groene inpassing wordt het transferium energieneutraal. Het gebouw krijgt onder meer een bijenhotel, een zonnepanelendak en een groene gevel. Langs deze groene gevel – die in zijn geheel wordt voorzien van planten – komt een natuurbelevingspad.

Fietsers ondergronds

Om de nieuwe parkeergelegenheid zo goed bereikbaar te maken, wordt ook de omliggende infrastructuur aangepast. Er komt een rotonde waar fietsers en automobilisten elkaar niet hoeven te kruisen: fietsers worden straks via twee tunnels ónder de rotonde geleid. Ook de kruising van de Vlijmenseweg wordt aangepast.

Als alles volgens planning verloopt, kan het groene transferium vlak voor de zomer van 2018 in gebruik worden genomen.


Plaats: Den Bosch
Opdrachtgever: Gemeente Den Bosch
Ramingsgroep: 15 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

 

Reageer op dit artikel