bouwbericht

Stadhuis Apeldoorn wordt na verbouwing Huis van de Stad

bouwbreed Premium 836

Stadhuis Apeldoorn wordt na verbouwing Huis van de Stad

Het stadhuis van Apeldoorn aan het Marktplein gaat in 2018 flink op de schop. Het pand is bijna 25 jaar oud en moet worden aangepast aan de eisen van deze tijd. Voor de renovatie en herinrichting heeft het college van burgemeester en wethouders 27,8 miljoen euro gereserveerd.

Bedrijven en logistiek

Renoveren / revitaliseren stadhuis te Apeldoorn aan het Marktplein 1. Werk omvat o.a. verbouwen entree / vernieuwen installaties / verduurzamen gebouw. Na reorganisatie heeft de gemeente behoefte aan herindeling van het bestaande stadhuis met o.a. meer open ruimtes. Betreft vml. Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. Project 'Huis van de Stad'.

APELDOORN | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het gemeentebestuur heeft vorige week ingestemd met het definitief ontwerp. Dit ontwerp is gemaakt door architect Hans Ruijssenaars en binnenhuisarchitect Ellen Schild.

Enorme balkadijn

Vooral de door Ruijssenaars ontworpen luifel heeft aardig wat stof in Apeldoorn doen opwaaien. Het gaat om een enorme baldakijn die enkele meters over het Marktplein wordt geplaatst. Niet iedereen is even enthousiast. Verantwoordelijk wethouder Johan Kruithof: ,,De luifel heeft kunnen rekenen op veel aandacht. Door de commotie blijkt maar weer dat er veel betrokkenheid is. En dat is goed. Over smaak kun je enorm van mening verschillen en daarom hebben wij als college een commissie die ons hierover adviseert.’’ De wethouder doelt op de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK). Het advies van deze commissie over het ontwerp is leidend, aldus de wethouder. CRK buigt zich volgende week over de kwestie.

Gastheren en -vrouwen

Het stadhuis krijgt een nieuwe naam: Huis van de Stad. Interieurarchitecte Ellen Schild heeft een vide ontworpen die alle publieke lagen met elkaar verbindt. In het Huis van de Stad zal geen receptiebalie meer zijn. In plaats van een balie vangen gastheren en -vrouwen de bezoekers op, om ze vervolgens door te verwijzen naar het juiste loket.

Op de begane grond komt het Marktcafé, waar mensen terecht kunnen voor koffie en lunch. De renovatie moet er voor zorgen dat er flink op de energiekosten kan worden bespaard. Alle installaties worden vernieuwd. Naast 340 zonnepanelen op het dak komt er een warmtepomp die zorgt voor 60% minder gasgebruik. Het kantoor krijgt flexibele werkplaatsen, met meer open ruimtes.

Nu het definitief ontwerp is vastgesteld, kan worden gestart met de aanbesteding. In de zomer van 2018 kan dan worden begonnen met de verbouwing.


Plaats: Apeldoorn
Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn
Ramingsgroep: 27,8 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel