bouwbericht

Oirschot krijgt nieuwe brug voor langzaam verkeer

bouwbreed 648

Oirschot krijgt nieuwe brug voor langzaam verkeer

Over het Wilhelminakanaal bij Oirschot (Noord-Brabant) komt een brug voor langzaam verkeer. Met de aanleg van deze brug voor fietsers en voetgangers kunnen bewoners en recreanten straks eenvoudig van het centrum van Oirschot naar de zuidkant van het kanaal fietsen of wandelen, richting de Kempenhorst (school), de Kemmer (sportpark) en Eindhoven.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Rectificatie. Realiseren en onderhouden langzaam verkeer brug (fietsters en voetgangers) over het Wilhelminakanaal. Onderdeel van het overkoepelende traject 'De Groenen Corridor'. Nationale aanbesteding met referentie BIZOB-2017-OIR-JGR-00991, procedure niet-openbaar. Termijn voor ontvangst van inschrijvingen is gewijzigd in 23 oktober 2017 11:00 uur.

OIRSCHOT | Ontwerp | € 2.000.000 - € 5.000.000

De aanbestedingsprocedure voor de aanleg en het onderhoud van de brug is onlangs opgestart, in opdracht van de gemeente Oirschot. Gegadigden kunnen zich nog tot 9 oktober inschrijven. Nadat de gemeenteraad in 2015 heeft besloten om te brug te laten aanleggen, zijn bewoners nauw betrokken geweest bij het uitwerken van de plannen, bijvoorbeeld over hoe de brug er uit moet komen te zien. Gekozen is voor een lage variant.

Corridor

De brug is onderdeel van De Groene Corridor, een groene verbinding tussen de historische markt in Oirschot, Nationaal Landschap Het Groene Woud en het centrum van Eindhoven. Deze corridor – tevens fietsverbinding – is circa veertien kilometer lang en wordt de komende jaren ontwikkeld. Belangrijkste partijen zijn de gemeente Eindhoven, de gemeente Oirschot en Brabants Landschap. De corridor brengt stad en land bij elkaar, zo is het idee. Met meer groen, meer beleving en meer recreatiemogelijkheden, aldus de initiatiefnemers. De betrokken partijen hopen op deze manier dat Oirschot en Eindhoven aantrekkelijker worden gemaakt om te wonen, te werken, te ondernemen en te recreëren.

Uitkijktoren

In Eindhoven is al begonnen met De Groene Corridor. Op Strijp S zijn platanen geplant, verder is een deel van de Oirschotsedijk autoluw gemaakt. Daarnaast worden bos- en heidegebieden met de aanleg van wandel- en fietspaden toegankelijker gemaakt.

Naast de aanleg van de brug over het Wilhelminakanaal staan in Oirschot andere concrete plannen op stapel. Het Poortgebouw van Defensie krijgt een nieuwe, recreatieve bestemming. Bovendien zijn er ideeën om een uitkijktoren langs de corridor te realiseren.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe brug in gebruik kan worden genomen.


Plaats: Oirschot
Opdrachtgever: Gemeente Oirschot
Ramingsgroep: 2.2 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel