bouwbericht

Woningbouw op voormalig IB-complex Groningen

bouwbreed 833

Woningbouw op voormalig IB-complex Groningen

Op de voormalige Rijksgebouwenlocatie in Groningen-Zuid komt woningbouw. De gemeente Groningen heeft een grondkoopovereenkomst getekend met de ontwikkelaars VolkerWessels Vastgoed, Ballast Nedam Development en Slokker Vastgoed. Op deze plek – vlakbij het Sterrebos – stonden tot 2011 vier markante kantoortorens die in gebruik werden genomen door de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) en de Belastingdienst.

Wonen

Bouwen 95 grondgebonden koopwoningen in het plan 'Engelse Park', vml. Rijkskantorenlocatie tussen de Bachkade /Engelse Kamp / Haydnlaan / Kempkensberg. Duurzaam project vanwege duurzame water- en vloerverwarming / warmte terugwin installatie / hr++ glas / gasloos. Fase 1 omvat 32 koopwoningen (24 tuinwoningen / 4 2-onder-1-kap villa's / 2 vrijstaande villa's / 2 geschakelde villa's). Verkoop is 15 mei 2019 gestart. Verkoop fase 2 start in juli 2019.

GRONINGEN | Gegund | € 5.000.000 - € 10.000.000

Deze torens zijn gebouwd tussen 1969 en 1981. Het complex werd in de volksmond ook wel IB-complex genoemd. De Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen IB-Groep) en de Belastingdienst zitten sinds de sloop in één nieuw gebouw.

Definitief ontwerp

In totaal verrijzen op deze plek 95 grondgebonden koopwoningen en 76 appartementen. De koopwoningen worden gebouwd in het Engelse Park; de appartementen worden langs de Kempkensberg gebouwd. Aan een definitief ontwerp wordt momenteel gewerkt, ook moet de grond nog bouwrijp worden gemaakt. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2018 wordt begonnen met de bouw.

Engelse Park

De 95 grondgebonden koopwoningen in het Engelse Park worden gerealiseerd door VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam Development. Het gaat om ruime eengezinswoningen – Parkwoningen en Tuinwoningen – met een woonoppervlakte tussen de 135 en 185 vierkante meter. Bedaux De Brouwer Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. De woningen gaan naar verwachting eind 2017 in de verkoop. Het Engelse Park bestaat uit drie kleine woongebieden; door de aanleg van ‘groene longen’ krijgt de wijk een open en groen karakter. De meeste straten worden woonerven. Ook komt er een wandelroute door het gebied.

Vrije sector

Tussen de stadstuin van DUO/Belastingdienst en de Kemkensberg ontwikkelt Slokker Vastgoed twee appartementengebouwen van elk vijf woonlagen. Het ene gebouw telt 36 koopappartementen met vloeroppervlaktes tussen de 95 en 210 vierkante meter. Het andere gebouw bevat 40 vrije sector huurappartementen tussen de 75 en 110 vierkante meter. Onder beide gebouwen komt een parkeergarage.

De Groningse wethouder Van der Schaaf laat weten verheugd te zijn over de aanstaande start van de bouw. ,,Het gaat om een zeer gewilde locatie midden in de stad.’’ De planontwikkeling heeft volgens hem lang geduurd.


Plaats: Groningen
Opdrachtgever: VolkerWessels Vastgoed, Ballast Nedam Development en Slokker Vastgoed
Ramingsgroep: 9.975.000 euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel