bouwbericht

Résidence Tellepark Heerenveen: wonen op plek oude zwembad

bouwbreed 865

Résidence Tellepark Heerenveen: wonen op plek oude zwembad

Op de plek van het voormalige zwembad De Telle in Heerenveen verrijst binnenkort een luxe woongebied: Résidence Tellepark.

Wonen

Bouwen 18 appartementen verdeeld over de 2 gebouwen 'Baaimaster' en 'It Djippe' tussen de President Kennedylaan / Coehoorn van Scheltingaweg. Project 'Résidence Tellepark'. Tussen de 2 complexen wordt een 1-laagse parkeerruimte aangelegd. Duurzaam project vanwege sedumdak op parkeerruimte. Project voor het derde complex 'Sinnegreide' is 504856.

HEERENVEEN | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Zwanenburg Projecten uit Heerenveen is de ontwikkelaar van het project tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Europalaan, in het centrum van de Friese stad. Het zwembad sloot de deuren in 2006, toen het naar Sportstad Heerenveen verhuisde. De plek bleef sindsdien ongebruikt.

Iedere bewoner koos eigen indeling

Résidence Tellepark bestaat uit drie appartementengebouwen. De namen van deze gebouwen verwijzen naar het verleden van deze locatie: ‘Baaimaster’ (badmeester), ‘It Djippe’ (het diepe) en Sinnegreide (‘zonneweide’). Met de bouw van ‘Baaimaster’ en ‘It Djippe’ wordt in september gestart. Elk appartementengebouw bestaat uit acht appartementen en een penthouses. Het gaat om appartementen met vloeroppervlaktes tussen de 160 en 260 vierkante meter, inclusief buitenruimte.

Jan van der Zwaag van VDZ architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Opvallend zijn de grote raampartijen van vloer tot bijna plafond. De appartementen zijn niet ‘standaard’ verkocht: iedere toekomstige bewoner heeft – aan de hand van drie gesprekken met de architect – voor een eigen indeling gekozen.

Kleinschaligheid als kracht

De woningen zijn bijna allemaal verkocht, zegt Bernhard Hoekstra, projectontwikkelaar en partner bij Zwanenburg Projecten. ‘Sinnegreide’, het derde gebouw, wordt in het voorjaar van 2018 gebouwd. Iedere bewoner krijgt de beschikking over twee overdekte parkeerplekken en een ruime berging.

Résidence Tellepark bestaat uit appartementen in het hoogste segment, aldus Hoekstra. ,,In beginsel was dit best een spannend project voor ons, omdat we niet precies wisten hoe groot de doelgroep in Heerenveen eigenlijk was. Gelukkig blijkt er vraag naar dit soort woningen te zijn. Om het exclusief te houden, zijn de woongebouwen kleinschalig van opzet. De gemeente stelde zelfs voor om een extra laag te bouwen, maar dat willen we niet. We willen het niet te massaal maken, dat is de kracht van dit project.’’

Stapelmuren zonder cement

Residence Tellepark is de eerste fase van een grotere binnenstedelijke herontwikkeling die op deze plek in Heerenveen wordt gerealiseerd. Het nieuwe woonwijkje verrijst in een parkachtige omgeving en grenst aan de Tuinen van Le Roy. Louis le Roy was een beeldend kunstenaar en kreeg in de jaren zestig van de gemeente een stuk plantsoen ter beschikking ‘om zijn ideeën over de juiste verhouding tussen mens en natuur in praktijk te brengen’. Hij verwerkte veel restmateriaal van stratenmakers en bouwde stapelmuren zonder cement, die later begroeid zijn.


Plaats: Heerenveen
Opdrachtgever: Zwanenburg Projecten
Ramingsgroep: 3 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel