bouwbericht

Bouw Kulturhus moet Stompwijk impuls geven

bouwbreed Premium 620

Bouw Kulturhus moet Stompwijk impuls geven

Stompwijk krijgt een Kulturhus. Het 2400 inwoners tellende dorpje, onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg, heeft volgens de gemeente ‘een impuls nodig voor het behoud van de basisvoorzieningen’.

Gezondheidszorg

Bouwen 'Kulturhus Stompwijk' aan de Doctor van Noortstraat 90-92. Werk omvat o.a. bouwen basisschool Maerten van den Velde / kinderopvang / speellokaal / bibliotheek / dorpshuis / consultatiebureau.

LEIDSCHENDAM | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Daarom wordt geïnvesteerd in ‘een slimme combinatie van maatschappelijke voorzieningen, informatie en dienstverlening onder één dak’. Volgens het college is de bouw van een Kulturhus de oplossing voor dit vraagstuk. In het Kulturhus versterken functies elkaar, zo is het idee. Het gaat daarbij om onderwijs, kinderopvang en welzijn en zorg. De deur is vaker open, bovendien maakt elkaar ontmoeten samen iets organiseren makkelijker, aldus het gemeentebestuur. ‘Het Kulturhus draagt zo bij aan de leefbaarheid van Stompwijk’.

Slim scholen bouwen

In het Kulturhus is plek voor het Dorpshuis Stompwijk, de basisschool Maerten van den Velde, Kinderopvang Zoeterwoude SKZ, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West en de Bibliotheek aan de Vliet. Het gebouw verrijst op de huidige plek van basisschool Maerten van den Velde aan de Doctor van Noortstraat.

De gemeente is opdrachtgever van het project. Het consortium Slim Scholen Bouwen gaat het Kulturhus bouwen. Het consortium heeft onlangs een DBFMO-contract ondertekend, samen met Panta Rhei. Panta Rhei heeft het bevoegd gezag van vijftien scholen voor primair onderwijs, met name in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Energieneutraal gebouw

Archipel Ontwerpers uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp. Naast de ruimtes voor de nieuwe gebruikers komen in het multifunctionele gebouw verder onder meer een grote zaal, een foyer met keuken, een speellokaal en een atelier. Het gemeentebestuur verwacht dat vlak na de zomer kan worden gestart met de bouw. Het wordt een energieneutraal gebouw zonder gasaansluiting.

Het is de verwachting dat Kulturhus Stompwijk in het voorjaar van 2018 in gebruik kan worden genomen.


Plaats: Stompwijk
Opdrachtgever: gemeente Leidschendam-Voorburg
Ramingsgroep: 2 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel