bouwbericht

Opknapbeurt gemeentehuis Oldebroek: sober en functioneel

bouwbreed 713

Opknapbeurt gemeentehuis Oldebroek: sober en functioneel

Net als veel andere, gedateerde gemeentehuizen in Nederland ondergaat ook het gemeentehuis van het Gelderse Oldebroek binnenkort een grondige renovatie. Eindelijk, want het noodzakelijke groot onderhoud is al meerdere keren uitgesteld.

Bedrijven en logistiek

Renoveren / verbouwen naar een flexibel kantoorconcept/ moderniseren en verduurzamen (van energielabel F naar A) gemeentehuis Oldebroek aan het Raadhuisplein 1. Werk omvat bouwkundige/ W-installatie en E-installatie werkzaamheden. Duurzaam project vanwege WKO.

OLDEBROEK | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het gebouw aan het Raadhuisplein dateert van 1981 en is bouwkundig en technisch gezien sterk verouderd. Ook het binnenklimaat voldoet niet meer aan de huidige eisen. Met energielabel F is het gebouw bovendien energie onzuinig. Ook de indeling van het gebouw past niet meer bij de huidige en toekomstige manier van werken, waarbij de focus ligt op samenwerken met partners en inwoners. Zo wordt een flexibel kantoorconcept gerealiseerd, naar het principe van Het Nieuwe Werken. Een bijgebouw wordt afgestoten.

Het bestaande gebouw bestaat uit drie bouwlagen (kelder, begane grond en eerste verdieping), de te verbouwen oppervlakte bedraagt circa 3200 vierkante meter. Architectenbureau De Twee Snoeken is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het is nog niet bekend welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren: gegadigden konden zich tot deze week inschrijven. De start van de renovatie is vermoedelijk in november.

Sober maar functioneel

Het Klant Contact Centrum, de raadzaal en de trouwzaal zijn in 2014 al vernieuwd. Ook de entree is drie jaar geleden opgeknapt. ,,Dat zijn eigentijdse ruimten met een open karakter geworden’’, aldus wethouder Lydia Groot. “Nu is de rest van het gemeentehuis aan de beurt, zodat medewerkers kunnen werken in een goede en gezonde omgeving. Sober, maar functioneel.’’

Volgens wethouder Groot worden extra duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals warmte koude opslag en geïsoleerde en energiezuinige gevels. Op het dak komen zonnepanelen. Ook de klimaatbeheersing wordt beter. Het huidige energielabel (F) wordt een B, mogelijk een A. Deze duurzaamheidsmaatregelen passen bij de ambities van de gemeente Oldebroek zoals die ook staan in de Routekaart Klimaat Neutraal Regio Noord Veluwe. In deze routekaart staat de ambitie van de gemeenten Hattem en Heerde en de regiogemeenten (zoals Oldebroek) om voor 2050 klimaatneutraal te zijn.


Plaats: Oldebroek
Opdrachtgever: Gemeente Oldebroek
Ramingsgroep: 5,3 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel