bouwbericht

Stadsvilla’s aan de voet Eusebiuskerk in centrum Arnhem

bouwbreed 512

Stadsvilla’s aan de voet Eusebiuskerk in centrum Arnhem

De Martinus, zo heet het nieuwbouwproject van KlokGroep Bouw & Ontwikkeling op het Kerkplein in het hart van Arnhem. Klokgroep ontwikkelt op deze locatie dertien stadswoningen. Of liever: stadsvilla’s.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen 13 koopwoningen / commerciële ruimten / aanleggen 14 parkeerplaatsen op het binnenterrein aan het Kerkplein. Project 'De Martinus'.

ARNHEM | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het gaat om villa’s met een woonoppervlakte tussen de 170 en 260 vierkante meter. De Martinus verrijst tussen de Eusebiuskerk en het in aanbouw zijnde Focus Filmtheater. De Zwarte Hond Architecten uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Weekmarkt

De te ontwikkelen locatie wordt al jarenlang gebruik door de weekmarkt, zegt Niek Gerritsen, Hoofd Planontwikkeling bij KlokGroep. ,,Dat er weer woningen komen, is niet zo gek: in het verleden hebben ze er ook altijd gestaan. Tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog zijn deze huizen echter verwoest, sindsdien is het terrein onbebouwd gebleven. Daar gaat nu verandering in komen.’’

Het Kerkplein vormt een belangrijke schakel tussen de historische binnenstad van Arnhem en de Rijn. Met de ontwikkeling van dit plein wordt de verblijfskwaliteit en levendigheid in het gebied vergroot, zo is de wens van de gemeente.

Verticale ritmes

De Martinus bestaat volgens de architect uit twee haakvormige gebouwdelen van vier en vijf lagen die op subtiele wijze in elkaar grijpen. Door het stapelen van verschillende verticale ritmes sluit het gebouw goed aan op het horizontaal geordende ontwerp van het nieuwe filmhuis, maar ook op het stadhuis en de eeuwenoude kerk. Door gebruik te maken van veel glas krijgen de gevels een open karakter. Alle villa’s krijgen een dakterras. Elke woning beschikt bovendien over een eigen parkeerplek op het binnenterrein. In de plint van De Martinus, aan de kant van het nieuwe filmtheater, komen commerciële voorzieningen.

Het voorlopige ontwerp is intussen goedgekeurd door de gemeente Arnhem en het Kwaliteitsteam Zuidelijke Binnenstad, zegt Gerritsen. Het definitief ontwerp is volgens hem nagenoeg klaar. De verkoop start binnenkort. Gerritsen verwacht dat in september of oktober kan worden begonnen met de bouw.


Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Ramingsgroep: tussen de 2,5 en 5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel