bouwbericht

Powerhouse Helperpark: wonen en werken op voormalig trainingsveld FC Groningen

bouwbreed 241

Powerhouse Helperpark: wonen en werken op voormalig trainingsveld FC Groningen

Op de plek van het voormalige trainingsveld van FC Groningen verrijst binnenkort Powerhouse Helperpark, een nieuw woon- en werkcomplex in de stadswijk Helperpark.

Wonen

Bouwen appartementencomplex met 79 appartementen / 1.450 m2 kantoorruimte op begane grond / ondergrondse parkeergarage aan de Helperpark. Project 'Powerhouse Helperpark'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen WKO-installatie. Het gebouw wordt aardbevingsbestendig gebouwd.

GRONINGEN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Op de begane grond van Powerhouse Helperpark wordt 1400 vierkante meter kantoorruimte gerealiseerd, daarboven komen 70 luxe huur- en koopappartementen en vier penthouses, verdeeld over zes verdiepingen. Onder het pand komt een parkeergarage, inclusief fietsenstalling.

Powerhouse Helperpark is onderdeel van Europapark, een locatie waar tot 1984 energie werd opgewekt. Hier stond onder meer de (intussen gesloopte) Helpmancentrale, de tweede energiecentrale van de stad Groningen. Bewoners kijken straks uit op Euroborg, het stadion van FC Groningen.

Bakstenen en veel glas

Als alles volgens plan verloopt, kan in de tweede helft van 2017 worden gestart met de bouw, zegt directeur ontwikkeling Peter Liewes van Waarborg Vastgoed. Team 4 Architecten uit Groningen heeft het gebouw ontworpen, Plegt-Vos is aangetrokken als aannemer. Liewes is blij met het ontwerp van het nieuwe woon- en werkcomplex. ,,Het gebouw wordt opgetrokken uit mooie bakstenen en veel glas. Het heeft wel wat weg van een oud pakhuis. Het wordt in elk geval een pand met veel lichtval.’’

Parkachtige omgeving

Powerhouse Helperpark wordt naast de Mediacentrale gebouwd, die in  het verleden in gebruik was als centrale turbinehal van de Helpmancentrale. Het gebouw biedt tegenwoordig plek aan bedrijven die actief zijn in de media, data en ICT. De Mediacentrale – een belangrijke ICT- en media-incubator voor de stad Groningen- wordt geëxploiteerd en beheerd door Waarborg Vastgoed. Liewes: ,,Europapark is een interessante locatie in de stad Groningen. Het ligt in een parkachtige omgeving, maar ook redelijk dichtbij het centrum. Het is een locatie die bruist: Europapark biedt plek aan leisure, pleasure, wonen, werken en onderwijs. Het is een groene omgeving met veel sport- en recreatiemogelijkheden. De gemeente en de Noorderpoort zijn net begonnen met de bouw van een topsporthal. Ook dat wordt een prachtig gebouw.’’

De woonoppervlaktes van de appartementen in Powerhouse Helperpark zijn tussen de 70 en 170 vierkante meter. Volgens Liewes is er in Groningen veel vraag naar dit soort appartementen. ,,We zijn nog niet gestart met de verkoop, maar het aantal mensen dat belangstelling heeft getoond voor een huur- of koopappartement, is groot.’’


Plaats: Groningen
Opdrachtgever: Waarborg Vastgoed
Ramingsgroep: 8 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel