bouwbericht

Kaai 13: grachtenwoningen op schiereiland Meppel

bouwbreed 718

Kaai 13: grachtenwoningen op schiereiland Meppel

Op een schiereiland nabij het historische centrum van Meppel komt Kaai 13, een nieuwbouwproject met dertien woningen. WVG Ontwikkeling uit Meppel is de opdrachtgever.

Wonen

Bouwen 13 koopwoningen aan de Prins Hendrikkade. Project 'Kaai13', status afronden VO.

MEPPEL | Ontwerp | € 1.000.000 - € 2.000.000

WVG is al een tijdje bezig met het uitwerken van ideeën voor deze locatie, zegt projectontwikkelaar Steven Stienstra. ,,Het is natuurlijk een specifieke locatie, met water rondom. Ik hoop dat we dit jaar alle noodzakelijke procedures kunnen doorlopen, zoals de wijziging van het bestemmingsplan. Hopelijk kunnen we begin 2018 starten met de bouw.’’

Slopen en saneren

Op de te ontwikkelen locatie – aan het einde van de Prins Hendrikkade – staat nog een aantal bedrijfsgebouwen. Deze panden worden nu gesloopt, bovendien moet de grond worden gesaneerd. Mateboer Milieutechniek uit Kampen voert momenteel een milieukundig onderzoek uit. De overzijde wordt nog in beslag genomen door industrie, maar de gemeente Meppel wil ook dat gebied transformeren tot woonlocatie.

Aanlegmogelijkheid voor boot

Kaai 13 ligt op de splitsing van de Buitenhaven en de Schuttevaerhaven. De grachtenwoningen zijn ontworpen door Bureau MASSA uit Rotterdam en worden gebouwd door Mateboer uit Kampen. De woningen worden volgens de architect in drie korte blokken georganiseerd en ‘staffelen mee met de vorm van het schiereiland’. De woningen zijn redelijk ingetogen vormgegeven. Op de begane grond komt de berging met de zogenaamde waterkamer. Aan de zuidkant grenst deze waterkamer aan een groot terras boven het water. Hier komt ook een aanlegmogelijkheid voor een boot. Op de eerste verdieping bevinden zich de eetkeuken en woonkamer. Op de tweede verdieping komen de slaapkamers met badkamer.

Inbouwmodules

Het gaat om woningen in het dure segment: vanaf 365.00 euro. Toekomstige bewoners mogen de indeling van de woningen overigens grotendeels zelf bepalen, zegt Stienstra. ,,We gaan met ze in gesprek, om te horen wat ze belangrijk vinden.’’

De indeling van de woning kent dan ook verschillende varianten. De breedte en diepte staan vast, de hoogte niet. Toekomstige bewoners kunnen vanaf de tweede verdieping uit verschillende inbouwmodules kiezen. Ook kunnen ze kiezen uit verschillende kleuren baksteen.

Aan belangstelling is in elk geval geen gebrek, zegt Stienstra. ,,Zonder te adverteren melden zich dagelijks mensen bij ons. Het gaat natuurlijk ook om een locatie die zo afwijkt van wat standaard is. Het is nu zaak om mensen daadwerkelijk te verbinden aan dit project.’’


Plaats: Meppel
Opdrachtgever: WVG Ontwikkeling
Ramingsgroep: 1 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel