bouwbericht

Melco: woonwijk op terrein voormalige melkfabriek Heiloo

bouwbreed 592

Melco: woonwijk op terrein voormalige melkfabriek Heiloo

De melkfabriek van Campina in Heiloo was jarenlang een van de grootste werkgevers in het Noord-Hollandse dorp. Eind 2008 sloot de fabriek langs de Kanaalweg de deuren, sindsdien staat de fabriek leeg.

Wonen

Bouwen 82 woningen op het terrein van de voormalige Campinafabriek aan de Kanaalweg / Weidegang / Melcolaan / Zuivelstraat / Melkrijdersweg / De Teems. Duurzaam project vanwege zonnepanelen. Project 'Melco'. Sloop Campinafabriek is afgerond door Roy van Berkel. Comfort Partners installeert de CV installaties. Alle woningen zijn verkocht en de eerste woningen worden binnenkort opgeleverd.

HEILOO | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Wie nog een glimp wil opvangen van deze in 1955 gebouwde fabriek, moet snel zijn: het gebouw gaat binnenkort tegen de vlakte, om plaats te maken voor nieuwbouw. Het goede nieuws is dat de karakteristieke schoorsteen, aangewezen als gemeentelijk monument, gerestaureerd wordt en dus behouden blijft. ,,Die schoorsteen is voor velen een icoon van Heiloo’’, zegt projectontwikkelaar Rens Hagen van Melco Ontwikkeling, een combinatie van HBB Groep uit Heemstede en De Geus Bouw uit Broek op Langedijk.

Industriële uitstraling

Melco Ontwikkeling realiseert 82 woningen op het terrein van de voormalige melkfabriek. Het gaat om twee-onder-een-kap woningen, hoekwoningen, vrijstaande woningen en tussenwoningen. De naam van de nieuwe woonwijk luidt ‘Melco’, met veel groen en brede straten. Melco grenst aan landgoed Ter Coulster.

ENZO Architectuur & Interieur uit Burgerveen is verantwoordelijk voor het ontwerp van Melco. De woningen in de kern van de wijk krijgen een meer industriële uitstraling dan de woningen daaromheen. Hagen: ,,Qua vormgeving zijn deze huizen in de kern ontworpen met een knipoog naar het verleden. De industriële vorm van deze huizen refereert aan de vierkante vorm van de fabriek. In deze huizen komen grote, aluminium kozijnen en robuuste dakranden.’’

Het project bestaat uit twee fasen. Fase 1 betreft 38 woningen. De verkoop hiervan is in volle gang en verloopt zeer goed, aldus Hagen.

Fabriek nog één keer open

De fabriek wordt binnenkort gesloopt. Hagen verwacht dat in september of oktober kan worden gestart met de bouw. Melco Ontwikkeling gooit de deuren van de fabriek nog een keer open, een datum is nog niet bekend. Hagen: ,,Er zijn zoveel mensen in Heiloo en omgeving die op een of andere manier iets hebben met de fabriek. Ook historische verenigingen en amateurfotografen zouden graag nog een keer een blik willen werpen. Die kans willen we ze graag geven.’’


Plaats: Heiloo
Opdrachtgever: HBB Groep en De Geus Bouw


 

Reageer op dit artikel