bouwbericht

Nieuwe wijk Iseldoks verbindt Oude IJssel met centrum Doetinchem

bouwbreed Premium 324

Nieuwe wijk Iseldoks verbindt Oude IJssel met centrum Doetinchem

Wonen in de buurt van de Oude IJssel en dichtbij de binnenstad van Doetinchem: dat is Iseldoks in een notendop. Het grootschalige project wordt gerealiseerd op een voormalig industrieel gebied van het stadje in de Achterhoek. In totaal verrijzen hier circa 450 woningen.

De eerste fase is intussen afgerond: Iseldoks Intermeco, genoemd naar het voormalige bedrijf. Iseldoks Intermeco ligt dichtbij het station en bestaat uit een woon- en werkcomplex rondom een grote binnentuin op een parkeergarage, zegt woordvoerder Remco van Straaten van de gemeente Doetinchem. Het gaat om circa 150 woningen.

Zeer divers

Het aanbod is zeer divers: van dure, middeldure en goedkope (stads)woningen tot sociale huurappartementen. Verder is er kantoorruimte (800 vierkante meter) en ruimte voor commerciële voorzieningen (circa 6000 vierkante meter). De Action en Deka World of Food hebben al hun intrek in het complex genomen. Het overgrote merendeel van Iseldoks Intermeco is intussen verkocht of verhuurd is.

Met de bouw van de woningen van fase 2, aan de andere kant van de van de C. Missetstraat, wordt dit jaar een begin gemaakt. Daarbij gaat het om circa 300 woningen die worden gebouwd in opdracht van verschillende projectontwikkelaars. De Missetstraat speelt als lange, doorgaande route een belangrijke rol in de nieuwe wijk. Een ventweg ontsluit de woningen van Iseldoks. Van Straaten: “Op dit moment wordt er volop gesloopt. Het politiebureau en de brandweerkazerne zijn al tegen de vlakte gegaan. Wij verwachten dat half juli kunnen beginnen met de sloop van het laatste pand. Daarna begint de grondsanering en wordt de openbare ruimte ingericht. Vervolgens kan er gebouwd worden.’’

Autovrij karakter

De woonstraatjes van Iseldoks krijgen een autovrij karakter. Parkeren kan in parkeerhofjes. Iseldoks wordt een waterrijke wijk. Dwars door de woonwijk stroomt straks een nog uit te graven stadsgracht: de IJsselgracht. Hier kunnen bewoners en bezoekers wandelen, recreëren, vissen en zelfs varen. Van Straaten: ,,Door de komst van de nieuwe stadsgracht wordt de Oude IJssel veel meer onderdeel van de stad. Een lang gekoesterde wens van veel inwoners van Doetinchem.’’


Plaats: Doetinchem
Opdrachtgever: Gemeente Doetinchem
Ramingsgroep: Raming onbekend


 

Reageer op dit artikel