bouwbericht

Nieuw leven voor Landgoed Klingelbeek Arnhem

bouwbreed Premium 89

Nieuw leven voor Landgoed Klingelbeek Arnhem
Roberto ten Hoedt

Ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch uit Amersfoort gaat Landgoed Klingelbeek in Arnhem nieuw leven in blazen. Het landgoed, ruim twee hectare groot, ligt op een prachtlocatie: in de bocht van de Rijn, met de stad in de rug.

Wonen

Herontwikkelen en renoveren landgoed Klingelbeek.

ARNHEM | Onbekend

Het Sint Eusebiushuis, de monumentale witte villa op het landgoed, is momenteel vervallen en ondergaat een grondige renovatie, zegt Femke Berendsen van Schipper Bosch. Het landgoed werd jarenlang bewoond door de Fraters van Utrecht, die er in 1911 neerstreken. Zij vertrokken in 2009.

Maximaal 48 woningen

Op het landgoed komen maximaal 48 woningen, aldus Berendsen. ,,De precieze invulling is nog niet bekend. Wanneer het bestemmingsplan is gewijzigd, kunnen we de plannen verder uitwerken. De procedure loopt op dit moment.’’ Het college van burgemeester en wethouders is akkoord, het laatste woord is aan de gemeenteraad.

De ontwikkelaar is een jaar geleden eigenaar geworden van het landgoed aan de Klingelbeekseweg, dat al jarenlang niet meer in gebruik is. Schipper Bosch heeft het overgenomen van een andere ontwikkelaar die er een woonzorgcentrum wilde realiseren, maar die plannen gingen niet door. Voor de voorlopige invulling van het landgoed heeft Schipper Bosch een masterplan laten maken door Buro Harro en Dyvik Kahlen Architects.

Uitgangspunt is landhuis in ere herstellen

Berendsen: ,,Wij gaan zorgvuldig te werk, daarom worden ook direct omwonenden bij de plannen betrokken. Ook vinden wij het zicht op de Rijn heel belangrijk. Uitgangspunt is het landhuis met omliggende gronden in ere te herstellen, met veel aandacht voor duurzaamheid.’’

Schipper Bosch heeft de ambitie een plek te creëren waar mensen straks kunnen wonen, werken en ontspannen. Het moet vooral geen geïsoleerd terrein worden, maar juist een verbindende schakel, aldus de ontwikkelaar.

Berendsen: ,,Qua bedrijvigheid gaat het bijvoorbeeld om ateliers, dus werken op kleine schaal. Verder zou het mooi zijn als er kleinschalige horeca op het landgoed mogelijk is. Het is moeilijk aan te geven wanneer we daadwerkelijk kunnen beginnen met de ontwikkeling: als het bestemmingsplan is gewijzigd, gaan we onze ideeën tot in detail uitwerken.’’


Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: Schipper Bosch
Ramingsgroep: Nog niet bekend


 

Reageer op dit artikel