bouwbericht

Ibiza Plaza: trendy wonen in Naaldwijk

bouwbreed 355

Ibiza Plaza: trendy wonen in Naaldwijk

De balkons zijn zwierig, de gevels strakwit en de uitstraling is trendy. Bovendien zijn de meeste appartementen ook nog eens betaalbaar voor de starter op de woningmarkt: Ibiza Plaza, een project in nieuwbouwwijk Hoogland in Naaldwijk.

Wonen

Bouwen 2 appartementencomplexen met 73 appartementen aan de Vallumstraat. Betreft Ibiza Plaza II (40 appartementen) en Ibiza Plaza III (33 appartementen).

NAALDWIJK | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het project bestaat uit drie appartementencomplexen: Ibiza Plaza I, Ibiza Plaza The Second en Ibiza Plaza The Final. In totaal gaat het om 107 appartementen. Het project verrijst op een locatie waar tot voor kort kassen stonden.

Ontwikkelaar is Julian Heemskerk van Projectikon Ontwikkeling uit Naaldwijk. Van Mierlo Bouwprojecten uit Maasdijk is aangetrokken als aannemer, Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag heeft Ibiza Plaza ontworpen.

Opvallende architectuur

De architectuur van de woningen is opvallend, geeft Heemskerk toe. ,,De balkons worden als het ware uit het gebouw getrokken, dat maakt het ontwerp bijzonder. Ze hebben ronde vormen en steken ook nog eens ver uit, tot wel 4,5 meter. Het feit dat de architect heeft gekozen voor spierwitte gevels, valt natuurlijk ook op. Het wijkt in elk geval af van wat ze in Naaldwijk gewend zijn: traditionele huizen van rode baksteen.’’

De appartementencomplexen worden niet aangesloten op het gasnetwerk: er wordt gebruik gemaakt van restwarmte uit nabij gelegen kassen. Via een warmtepomp worden de woningen verwarmd en gekoeld.

Eerste woningen volgende maand opgeleverd

Gebouw I, met 34 appartementen, wordt volgende maand opgeleverd, zegt Heemskerk. Deze woningen waren binnen no time verkocht. Met de bouw van Ibiza Plaza 2 (40 appartementen) en Ibiza Plaza 3 (33 appartementen) is eind 2016 begonnen.

Wie nog een woning wil bemachtigen, heeft pech: alle appartementen, in vijf types onder te verdelen, zijn verkocht. Het gaat om 2-, 3- en 4-kamerappartementen. De meeste appartementen hebben een terras van dertig vierkante meter of meer. Alleen het kleinste type appartement, met een vloeroppervlakte van 50 vierkante meter, heeft een balkon van tien vierkante meter. Deze woning kost rond de 130.000 euro.

Heemskerk: ,,In Naaldwijk, maar ook in andere plaatsen in het Westland, zijn niet of nauwelijks betaalbare woningen te koop voor een- of twee persoonshuishoudens. Het is dus niet zo gek dat alle appartementen van Ibiza Plaza zo snel waren verkocht.’’ 

Mix tussen jong en oud

Ibiza Plaza was in eerste instantie bedoeld voor starters op de woningmarkt, maar ook ouderen toonden belangstelling, aldus Heemskerk. ,,Het wordt een mooie mix tussen jong en oud. Gezinnen met kinderen, zeg maar de groep die er tussenin valt, kiezen heel begrijpelijk voor een andere woning. Ik denk serieus dat er geen kind in een van de drie appartementencomplexen komt te wonen.’’Plaats: Naaldwijk
Opdrachtgever: Projectikon Ontwikkeling BV
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel