bouwbericht

Zwolle krijgt foodcourt langs A28

bouwbreed 293

Zwolle krijgt foodcourt langs A28

Zwolle krijgt een foodcourt op de plek van het voormalige café De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg in Zwolle-Noord. In het foodcourt komen Kentucky Fried Chicken, Burger King, La Place en Subway.

Een meerderheid van de Zwolse gemeenteraad ging eerder deze week akkoord met een wijziging van het bestemmingsplan. Ook de omgevingsvergunning is inmiddels verleend, zegt directeur Jan Westerik van projectontwikkelaar Reggestede Invest uit Lochem.

,,Het was een langdurig traject. We hebben het perceel eind 2006 al gekocht. Nu komt er schot in de zaak. Als het meezit, kunnen we nog dit jaar beginnen met de bouw. Vooral dankzij Arjen Kroes, de kartrekker van dit project. Als projectleider heeft hij er veel tijd en energie in gestopt. Met succes.’’ 

Het is nog niet bekend wie de aannemer wordt. Van der Linde Architecten uit Deventer is verantwoordelijk voor het ontwerp. 

Reggestede Invest houdt zich uitsluitend bezig met de herontwikkeling van binnenstedelijke locaties, met als toekomstige bestemming grootschalige detailhandel (bouwmarkten), supermarkten en horeca. Het gaat om posities langs hoofd in- en uitvalswegen en directe afslagen van snelwegen in steden met meer dan 80.000 inwoners. Reggestede heeft al foodcourts gerealiseerd in onder meer Alkmaar en Enschede, verder is Westerik bezig met een foodcourt in Uden.

Het foodcourt in Zwolle ligt in de oksel van de afslag Zwolle-Noord (A28) en de onlangs verbrede Ceintuurbaan. Westerik: ,,Voor ons een perfecte locatie met veel dynamiek. Bovendien ligt het centrum van Zwolle slechts op een kilometer afstand.’’

Vlak naast het foodcourt komt een veertig meter hoge mast. Deze mast is bedoeld voor reclame-uitingen van de toekomstige huurders, met name bedoeld voor automobilisten op de A28. Aanvankelijk zou deze mast 55 meter hoog worden, met op 25 meter hoogte een kantoor met een vloeroppervlakte van 400 vierkante meter. Westerik: ,,Een perfecte plek om te zitten natuurlijk, met een hoge attentiewaarde. Ik had er zelf wel kantoor willen houden. Maar die hoge mast stuitte op te veel weerstand.’’Plaats: Zwolle
Opdrachtgever: Reggestede Invest
Ramingsgroep: 1.5 tot 2.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel