bouwbericht

Sportboulevard Hardenberg nadert voltooiing

bouwbreed 70

Sportboulevard Hardenberg nadert voltooiing
Te Kiefte architecten

Goed nieuws voor sportliefhebbers uit Hardenberg en omgeving: de Sportboulevard, die verrijst aan de rand van het Overijsselse dorp, nadert zijn voltooiing. Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen is vorige week begonnen met de bouw van sporthal De Slag.

Horeca, sport en recreatie

Bouwen sporthal 'De Slag' met 3 zalen / 6 kleedkamers / tribune voor 150 toeschouwers aan de Jan Weitkamplaan tegen het bestaande zwembad De Slag. Werk omvat ontwerpen / bouwen / onderhouden (20 jaar) van de sporthal in fase 3 van plan 'Sportboulevard Hardenberg' aan de Jan Weitkamplaan. Betreft voormalige nationale aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. Onderdeel project 'SPORTBVLD'.

HARDENBERG | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Deze sporthal vormt het laatste, grote puzzelstuk van de Sportboulevard, die verder bestaat uit een atletiekbaan, een zwembad en zogenaamde beachcourts. De sportboulevard verrijst aan de aan de rand van het centrum van Hardenberg, tegenover het Röpcke Zweers Ziekenhuis.

Te Kiefte Architecten uit Borne is verantwoordelijk voor het ontwerp. Ook Lucassen Constructies en Rouweler Installatietechniek zijn betrokken bij de bouw van de hal. Verder is Kormelink de komende twintig jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de accommodatie.

Verwarmd door restwarmte

De sporthal bestaat uit drie gelijkwaardige zalen en zes kleedkamers. Ook komt er een tribune voor 150 toeschouwers. Blikvanger wordt de appeltjesgroene gangwand. De buitenkant wordt opgesierd met grote sportsymbolen. De sporthal wordt tegen zwembad De Slag aangebouwd. De huidige entree van het zwembad is straks ook de entree van de sporthal. De sporthal wordt, net als het zwembad, verwarmd door restwarmte van het naastgelegen bedrijf Wavin. De nieuwe sporthal kan met ingang van het schooljaar 2017/2018 in gebruik worden genomen. 

Een nieuwe sportaccommodatie is zeer gewenst, aldus wethouder Douwe Prinsse. Hardenberg heeft nog een aantal oude sportaccommodaties, maar die voldoen volgens de wethouder niet meer aan de eisen van deze tijd. ,,Om sportverenigingen en onderwijs goed te faciliteren, is vervanging en uitbreiding hard nodig.’’ Zowel verenigingen als scholen gaan gebruik maken van de Sportboulevard.

Multifunctioneel parkeerterrein

De onlangs aangelegde atletiekbaan telt zes banen en is NK-waardig: de baan voldoet aan de eisen van de NOC*NSF en de Atletiekunie. Het zwembad bestaat uit een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. De beachcourts zijn geschikt om te voetballen en te volleyballen.

Bijzonder is het multifunctionele parkeerterrein: hier kan ook op gesport worden (basketbal, voetbal, korfbal en handbal). Bovendien kan het parkeerterrein onder water worden gezet, zodat er ’s winters op geschaatst kan worden. Komend weekeinde misschien?Plaats: Hardenberg
Opdrachtgever: Gemeente Hardenberg
Ramingsgroep: 3,4 miljoen euro 

Reageer op dit artikel