bouwbericht

Drie beddenwinkels in één pand langs A12 bij Duiven

bouwbreed 201

Drie beddenwinkels in één pand langs A12 bij Duiven

In Duiven, op een van de drukstbezochte bedrijventerreinen van Nederland, ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Hengelo een retailgebouw dat onderdak gaat bieden aan drie beddenwinkels: Auping, Swiss Sense en Tempur. Architectenbureau Palazzo uit Duiven is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Hercuton uit Nieuwkuijk is eind januari begonnen met de bouw van het pand aan de Cartograaf, zegt Rob Gerritsjans, regiomanager Oost-Nederland bij Janssen de Jong Projectontwikkeling. ,,De eerste palen zitten in de grond. De bouwtijd neemt ongeveer een halfjaar in beslag, dus ik verwacht de oplevering voor de bouwvak.’’ 

Honderd hectare

Het retailgebouw verrijst op het terrein De Corridor, onderdeel van bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf. Centerpoort-Nieuwgraaf trekt volgens de gemeente Duiven jaarlijks zo’n 4.8 miljoen bezoekers. Op dit bedrijventerrein – bijna honderd hectare groot – zijn onder meer IKEA, PRAXIS, Makro en McDonalds gevestigd. Ook Hornbach is bezig met de realisatie van een vestiging.

De Corridor is de naam van het voormalige TNT-terrein, dat na sanering opnieuw wordt ingericht als bedrijventerrein. De gemeente stelt hoge eisen aan beeldkwaliteit, omdat De Corridor in het zicht van de A12 is en in die zin een visitekaartje van Duiven is, aldus de gemeente. Het stedenbouwkundig ontwerp biedt ruimte bedrijven met meer representatieve functies, zoals horeca en perifere detailhandel.

Legolisering

Het bedrijfsverzamelgebouw voor de drie beddenspeciaalzaken heeft een vloeroppervlakte van circa 2500 vierkante meter. Uitgangspunt voor het ontwerp is de betonbouw van Hercuton, onderdeel van de Janssen de Jong Groep. Hercuton noemt zichzelf een totaalaanbieder die gespecialiseerd is in het integraal ontwerpen en bouwen van duurzame bedrijfshuisvesting in prefab beton. Dit concept wordt ook wel LEGOlisering genoemd.

De voorzijde van het gebouw, waar zich de entrees bevinden van de beddenwinkels, bestaat grotendeels uit glas. De achterzijde is gesloten en wordt uitgevoerd met Daas Duecorock, een reliëfbaksteen die de gevel een dynamische uitstraling geeft. 

Janssen de Jong heeft nog een perceel aangekocht op De Corridor, maar regiomanager Gerritsjans kan niet vertellen welk bedrijf zich daar gaat vestigen. ,,We zijn in gesprek met kandidaten.’’Plaats: Duiven
Opdrachtgever: Janssen de Jong Projectontwikkeling
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel