bouwbericht

Wonen in voormalig Rabobankgebouw Breda

bouwbreed Premium 569

Wonen in voormalig Rabobankgebouw Breda

Een wooncomplex voor young professionals: dat wordt het voormalige hoofdkantoor van de Rabobank in Breda. Het pand, gebouwd in de jaren zestig, ligt op de hoek van de Markendaalseweg en de Concordiastraat, op twee minuten lopen van het historische centrum van Breda.

Wonen

Verbouwen voormalig kantoor Rabobank tot 123 studentenwoningen (huur) / commerciële ruimten (300 m2) op de hoek van de Markendaalseweg / Concordiastraat in het Centrum. E-installateur is bekend bij de opdrachtgever.

BREDA | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

De Rabobank is enkele jaren geleden verhuisd naar een pand aan het Kloosterplein, tegenover het Stadskantoor.

De transformatie van het Rabo-pand is een ontwikkeling van iDea Compact uit Teteringen en HIG Invest Group uit Vught. HIG wordt ook de eigenaar van het gebouw. Quadrant Architecten uit Zevenbergen is verantwoordelijk voor het ontwerp. Met de aannemer lopen gesprekken, zegt Ad Wirken van iDea Compact.

Gedeeltelijk nieuwbouw

Het pand – in de vorm van de letter L – wordt van binnen nagenoeg volledig gestript. Ook wordt gedeeltelijk nieuwbouw gepleegd. Net als een aantal andere panden in de straat bestaat de nieuwe gevel voor een groot deel uit roodbruingekleurde bakstenen, waardoor het pand naadloos aansluit met de omgeving. 

Er is gekozen voor een flexibel ontwerp. Het gaat om woningen met een vloeroppervlak tussen de 24 en 50 vierkante meter. ,,Op dit moment gaan we uit van 123 studio’s van circa 50 vierkante meter’’, zegt Wirken. 

Doelgroep: starters op de arbeids- en huizenmarkt

De doelgroep bestaat uit young professionals: starters op de arbeids- en huizenmarkt. Wirken: ,,Net als in andere grote steden zie je dat er in Breda weinig aanbod is voor deze jonge groep, terwijl ze hier na hun studie toch heel graag willen blijven wonen. Ze komen niet in aanmerking voor sociale huur, maar ze krijgen ook moeilijk een hypotheek. Juist voor hen is dit project geschikt.’’

Met de transformatie wordt ook aan de wens van de gemeente Breda voldaan om incourante kantoorpanden uit de voorraad te halen en waar mogelijk te transformeren, aldus Wirken.

Het is de bedoeling dat in de zomer wordt gestart met de bouwwerkzaamheden, zodat de eerste bewoners in het najaar van 2018 naar de Markendaalseweg kunnen verhuizen. Plaats: Breda
Opdrachtgever: HIG Invest Group en iDea Compact
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel