bouwbericht

Nieuw leven voor De Leeuwenbrug Deventer

bouwbreed 40

Nieuw leven voor De Leeuwenbrug Deventer

De Leeuwenbrug, een beeldbepalend gebouw in het centrum van Deventer met onderliggende parkeergarage, ondergaat een grootschalige renovatie. Het kantoorgebouw, waarin tot voor kort de gemeente Deventer was gehuisvest, heeft een vloeroppervlakte van circa 10.000 vierkante meter. De gemeente Deventer verhuisde eind 2015 naar het nieuwe Stadhuiskwartier aan het Grote Kerkhof.

Bedrijven en logistiek

Renoveren complex De Leeuwenbrug 2.0 met ruimte voor 80 flexibele werkplekken / verhogen centrale hal / horecavoorzieningen / vergaderfaciliteiten / fitnessruimte aan de Singel. Van het complex worden de begane grond en de eerste verdieping gerenoveerd. Installateurs bekend bij aannemer.

DEVENTER | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

DC Vastgoed is de eigenaar van De Leeuwenbrug, een pand dat zo’n twintig jaar oud is. Onlangs is begonnen met de sloopwerkzaamheden in het gebouw pal naast het NS Station. De renovatie omvat volgens DC Vastgoed ‘een volledige upgrade naar een high end kantoorconcept’. Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp, Bouwbedrijf Bramer uit Vriezenveen is aangetrokken als bouwkundig aannemer. 

Joop Hulst van ILEX Installatiemanagement is aangesteld als projectmanager van de herontwikkeling en verduurzaming van De Leeuwenbrug. ,,We gaan op het gebied van energiezuinigheid een hele grote sprong maken: van label F naar label A. Zo komt er een geheel nieuw klimaatsysteem met klimaatplafonds in het gebouw, verder worden alle gevelkozijnen vervangen en komt er nieuw glas in de gevels . In principe wordt de hele inrichting aangepakt.’’ Ook alle sanitair en liften worden vernieuwd. Verder komt er led-verlichting. Hulst: ,,Het liefst hadden we gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag, maar een WKO-installatie bleek op deze locatie niet haalbaar.’’ 

De meest ingrijpende verbouwing vindt volgens Hulst plaats in het onderste gedeelte van het gebouw: een deel van de vloer van de eerste verdieping verdwijnt, waardoor er een vide ontstaat en de entreehal twee keer zo groot wordt als de huidige situatie. In deze entreehal komt onder meer een koffiecorner. Ook komen er vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte. 

Een aanzienlijk deel van de kantoorruimte is momenteel al verhuurd. Ook DC Vastgoed gaat straks ook kantoor houden in De Leeuwenbrug. Verder is het de bedoeling dat er circa tachtig flexibele werkplekken worden gerealiseerd, met name bedoeld voor starters. Deze werkplekken worden volledig ingericht en bedrijfsklaar aangeboden. 


Plaats: Deventer
Opdrachtgever: DC Vastgoed
Ramingsgroep: 5 tot 7.5 miljoen euro


Reageer op dit artikel