bouwbericht

Metos en Truckpoint naar A1 Bedrijvenpark Deventer

bouwbreed 120

Metos en Truckpoint naar A1 Bedrijvenpark Deventer

Metos, specialist in professionele keukens en spoelkeukens, gaat zich vestigen op het nieuwe A1 Bedrijvenpark in Deventer. Het bedrijf heeft momenteel twee bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo.

Bedrijven en logistiek

Bouwen bedrijfspand t.b.v. Metos B.V. op het A1 Bedrijvenpark Deventer aan de Lindemanweg.

DEVENTER | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Directeur Stef van Langen van Metos had al langere tijd de wens om beide vestigingen samen te voegen. Een van de eisen van de nieuwe locatie is volgens hem een goede bereikbaarheid voor klanten en personeel. ,,We kiezen voor Deventer vanwege de centrale ligging aan de A1, maar ook omdat er meerdere steden met goede voorzieningen in de buurt zijn. Op deze locatie kunnen we ons magazijn aanzienlijk uitbreiden, waardoor de levertijd voor klanten wordt verkort.’’

A1 Bedrijvenpark Deventer is 129 hectare groot; 56 hectare is beschikbaar voor kavels. Het bedrijvenpark wordt een parkachtige omgeving. Zoals de naam al aangeeft, ligt het langs de snelweg. Naast goede aansluiting op verschillende Europese transportroutes en een binnenhaven aan de IJssel beschikt de regio over voldoende arbeidspersoneel, aldus de gemeente Deventer.

Op een kavel van 7000 vierkante meter laat Metos een moderne bedrijfshal bouwen. Deze hal is geschikt voor productie, assemblage en magazijn. Ook komt hier een kantoor. Bij de bouw van het pand wordt gebruikt gemaakt van duurzame materialen. Er komt een lucht-water-warmtepomp, in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal. Sec. architecten uit Kampen is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw, Aan de Stegge uit Twello is de aannemer. De start van de bouw is in het voorjaar van 2017.

Op het bedrijvenpark komt ook Truckpoint A1. Een truckpoint bestaat uit een ‘compleet pakket aan voorzieningen voor trucks en truckers’, zoals parkeerplaatsen, sanitair en een tankstation. Dit concept is geïnspireerd op de Duitse Autohof. In de monumentale boerderij op het bedrijvenpark komt een horecagelegenheid. Rijkwaterstaat heeft al langer de wens voor meer langparkeerplaatsen langs de A1. ‘Vrachtverkeer heeft een tekort aan veilige parkeermogelijkheden, met name langs de internationale transportroutes’, aldus RWS. Het truckpoint is vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2017 klaar.


Plaats: Deventer
Opdrachtgever: Metos
Ramingsgroep: 500.000 tot 1.5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel