bouwbericht

Edese bedrijven bouwen Technova College Ede  

bouwbreed 125

Edese bedrijven bouwen Technova College Ede  

Een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en het bedrijfsleven samenkomen: dat wordt het nieuwe Technova College aan de Bovenbuurtweg in Ede. In dit nieuwe onderwijsgebouw krijgen verschillende afdeling van ROC A12 onderdak: Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid.

Onderwijs

Bouwen 'Technova College' aan de Bovenbuurtweg 7. Genoemde aannemers / installateurs vormen consortium Team techINnova. Betreft voormalige Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. DBME. Sloopwerkzaamheden zijn voltooid.

EDE | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000

ROC A12 valt onder de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG), een Regionaal Opleidingen Centrum met circa honderd mbo-opleidingen. Aan het COG, de opdrachtgever van de bouw van het Technova College, zijn momenteel ruim 6000 studenten verbonden.

Het nieuwe onderwijsgebouw is ontworpen door architectenbureau cepezed uit Delft. Volgens Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van COG, ontstaat met dit ontwerp een ‘innovatieve en comfortabele leeromgeving voor de techniekstudenten’. ,,We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen. Daar hoort een innovatief en modern onderwijsgebouw bij.’’

Team techINnova, een consortium van drie bedrijven uit Ede, gaat het nieuwe Technova College bouwen. Het gaat om Bouwbedrijf Kreeft BV, ITN Installatietechniek en Bruil Bouw. Ook bedrijven uit andere delen van het land zijn betrokken bij dit project, zoals installatieadviseur Huisman & Van Muijen uit Den Bosch, bouwfysisch adviseur DGMR uit Arnhem en IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam. Cepezed is ook verantwoordelijk voor het interieurontwerp. 

Het onderwijsgebouw wordt volgens opdrachtgever COG een etalage naar zijn omgeving. De gehele begane grond is gereserveerd voor werkplaatsen. Door het gebruik van veel glas in de gevel kunnen passanten goed zien wat er binnen gebeurt. Verder komt er een zogenaamd collegetheater. Het energiezuinige gebouw benut straks energie uit de nabijgelegen biomassacentrale in Ede.

Met de sloop van het oude onderwijsgebouw is in september begonnen. Een groot deel van de techniekstudenten zijn tijdelijk gehuisvest in de oude Ford-garage aan de Klaphekweg. Medio 2018 kan het nieuwe Technova College in gebruik worden genomen. De officiële opening is in september. Plaats: Ede
Opdrachtgever: Christelijke Onderwijs Groep, Vallei & Gelderland-Midden (COG)
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel