bouwbericht

Treehouse Resort: luxe boomwoningen in de Achterhoek

bouwbreed 210

Treehouse Resort: luxe boomwoningen in de Achterhoek

Woningen in de vorm van een beuk of eik, inclusief ‘stam’ van negen meter hoog: die wil Bennie Wisselink volgend jaar graag (laten) bouwen in een onlangs door hem aangekocht bos. Een naam voor zijn project heeft de Achterhoeker al: Treehouse Resort.

Wonen

Bouwen 10 boomwoningen (een woning telt 2 verdiepingen / begint op 9 meter hoogte / bevat een lift) / boomhotel met 6 suites / mogelijk in een latere fase nog eens 10 boomwoningen op perceel nabij Roessinkdrijfdijk tussen Ruurlo / Hengelo. Project 'Treehouse Resort'. Ontwerp is uitgedacht door Wisselink, uitgewerkt door dhr. Hofstad van Wopereis Staalbouw. Project gaat niet door. Gemeente vindt de ruimtelijke impact op het gebied te fors en wil niet dat de recreatiedruk er verder toeneemt

HENGELO | Gestopt | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het resort -nabij landgoed ’t Zelle in het Gelderse Hengelo – krijgt bovendien een boomhotel met zeven of acht luxe suites.

Twee verdiepingen tellende CO2-neutrale woning

De stam, met daarin een lift en trap, wordt gemaakt van staal. Bovenop de iets meer dan drie meter brede stam wordt vervolgens een achtkantige, CO2-neutrale woning van twee verdiepingen gebouwd. In een boomwoning komen meerdere slaapkamers, een badkamer, woonkamer en keuken. Op het dak – op een hoogte van vijftien meter – is plek voor een terras en hottub.

Wopereis Staalbouw uit Doetinchem gaat de boomwoningen, opgetrokken uit staal en glas, bouwen. Een architect van Wopereis heeft de woningen ontworpen. 

Starten met de bouw van tien boomwoningen

Wisselink wil in beginsel tien boomwoningen realiseren, maar merkt dat sommige buurtbewoners nog kanttekeningen plaatsen bij zijn project. Wisselink: ,,Het wordt geen recreatiepark met twintig woningen op een hectare, integendeel. De boomwoningen worden gerealiseerd in een bos van vijftien hectare. De ruimte tussen de woningen is honderd meter. Het is ook absoluut niet zo dat de woningen boven de bomen uitkomen: de meeste bomen zijn tussen de 25 en 30 meter hoog. Mijn devies is juist die symbiose tussen natuur en recreatie, waarbij omwonenden zo min mogelijk overlast gaan ervaren.’’

Het idee voor Treehouse Resort ontstond een paar jaar geleden, vlak nadat Wisselink zijn transportbedrijf had verkocht.

,,Stilzitten is niks voor mij, bovendien houd ik van nieuwe dingen ontdekken. Aanvankelijk wilde ik achter onze woning een aantal luxe boomhutten realiseren, maar de plek bleek toch niet geschikt. Vervolgens heb ik landgoed Lijftogtsheide aangekocht, een bos van 15 hectare groot. Tijdens een bezoek aan Australië zag ik een bijzondere paalwoning op het strand staan. Deze woning staat op een twintig meter hoge kolom en ik dacht: wat een goed idee. Later ontdekte ik dat een Deense architect een recreatiewoning in de vorm van een dennenboom had ontworpen. Mooi, maar met die schuine kanten onpraktisch. En toen bedacht ik recreatiewoningen in de vorm van een beuk of eik. Zo is het idee voor Treehouse Resort ontstaan.’’

Oplevering in 2017

Wisselink kan nog niet precies aangeven wanneer Treehouse Resort kan worden gebouwd: op dit moment loopt de procedure van een wijziging van het bestemmingsplan. Wisselink: ,,Ik hoop dat we in 2017 open kunnen gaan.’’ Uiteindelijk wil Wisselink twintig boomwoningen realiseren. Plaats: Hengelo (Gelderland)
Opdrachtgever: Bennie Wisselink
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel