bouwbericht

Romantisch wonen bij historische dijkje

bouwbreed 12

Romantisch wonen bij historische dijkje

Bij het historische dijkje de Stille Watering in Leiderdorp verrijst een nieuwe woonwijk: Wonen aan de Stille Watering. Het is een project van TT Ontwikkeling, een combinatie van TopLevel Development BV uit Weert en Thunnissen Ontwikkeling BV uit Heemstede.

Wonen

Bouwen 40 koopwoningen / 7 sociale huurwoningen op het Cardea terrein a.d. Simon Smitweg 7. Genoemde ontwikkelaars werken samen als TT Ontwikkeling. Project 'De Stille Watering'.

LEIDERDORP | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Van Egmond Totaal Architectuur uit Noordwijk heeft de woningen – 47 in totaal – ontworpen, Thunnissen is de aannemer van het project aan de Simon Smitweg.

De nieuwbouw heeft plaats op het Cardea-terrein, naast het Alrijne Ziekenhuis en vlakbij park De Houtkamp. Cardea is een jeugd- en opvoedhulporganisatie in Zuid-Holland en is al jaren op deze locatie gehuisvest. Het oude gebouw van Cardea heeft in 2014 plaatsgemaakt voor een nieuw (en kleiner) onderkomen van Cardea, op de zuidwestkant van de locatie.

,,Op het resterende deel van de locatie bouwen wij de woningen’’, zegt Martijn Goesten van TT Ontwikkeling. Verschillende stedenbouwkundige variaties zijn voorbij gekomen. We hebben veel energie gestoken in communicatie met de buurt. Het heeft zelfs geleid tot een convenant, waarin duidelijke afspraken staan. Dat geeft alle betrokken partijen een prettig gevoel.’’

Wonen aan de Stille Watering bestaat uit 23 hofwoningen, 17 herenhuizen en zeven patiowoningen. De patiowoningen gaan verhuurd worden. Het plan kenmerkt zich volgens Goesten door de oud-Hollandse architectuurstijl, met veel wisselende dakgoten, verspringende gevelaccenten, siermetselwerk en afwijkende kapvormen. De uitstraling is volgens de architect romantisch en historisch.

De herenhuizen van de types Holtlant Zijl hebben een vloeroppervlakte van rond de 170 vierkante meter en komen aan de buitenzijden van het plan. ,,Deze riante huizen hebben een beukmaat van ruim zeven meter’’, aldus Goesten. De hofwoningen (type Leithon) worden in het midden van het plan gebouwd. Deze huizen – met een vloeroppervlakte van bijna 120 vierkante meter – liggen aan een autoluwe en groene binnenhof. Goesten: ,,De animo was overweldigend, binnen enkele weken waren alle woningen verkocht.’’

De bouw is in volle gang, enkele weken geleden is het hoogste punt bereikt. Als alles volgens planning verloopt, wordt Wonen aan de Stille Watering in de zomer van 2017 opgeleverd.Plaats: Leiderdorp

Opdrachtgever: TT Ontwikkeling

Ramingsgroep: tussen 7.5 tot 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel