bouwbericht

Riant wonen in voormalig schoolgebouw Rotterdam

bouwbreed 397

Riant wonen in voormalig schoolgebouw Rotterdam

In opdracht van Move Development is Staton Bouw begonnen met de transformatie van een voormalig schoolgebouw naar vijf grote eengezinswoningen in Rotterdam. Het schoolgebouw staat aan de Elzendaal in tuindorp Vreewijk, een groene wijk in het stadsdeel Feijenoord.

Onderwijs

Verbouwen schoolgebouw tot 5 eengezinswoningen aan de Elzendaal 27.Move BV heeft het pand aangekocht en zal het gaan transformeren. Zie voor meer info de link naar een Cobouw-artikel: http://www.cobouw.nl/bouwbericht/1650576-riant-wonen-voormalig-schoolgebouw-rotterdam

ROTTERDAM | € 500.000 - € 1.000.000

Tot drie jaar geleden was het gebouw in gebruik door de Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Na sluiting van deze school heeft de gemeente het pand verkocht aan Move Development uit Gorinchem. Frans Verweij van Move Development: ,,Het is in de eerste plaats een prachtig en goed onderhouden pand. We stonden voor de keuze: het realiseren van appartementen of grote woningen. Uiteindelijk hebben we besloten om er grote woningen van te maken. Het worden vijf grondgebonden woningen met elk drie verdiepingen.’’

Het pand dateert van de jaren dertig, aldus Verweij. Helaas zijn de originele bouwtekeningen tijdens het bombardement in 1940 verdwenen. De breedte van een klaslokaal wordt ook de breedte van een woning.

Vier woningen hebben een vloeroppervlakte van 212 vierkante meter, een woning heeft een vloeroppervlakte van 175 vierkante meter. Alle huizen beschikken over een bergzolder. De lange gang aan de achterzijde die door leerlingen en docenten werd gebruikt om naar de verschillende klaslokalen te lopen, wordt bij de woonkamers gevoegd. Een aantal originele details, zoals glas-in-lood ramen, blijft behouden. Verweij: ,,Een hoekwoning heeft nog iets extra’s: een vrij hoge kelder met veel lichtinval. Het is de oude stookkelder van de school. De nieuwe bewoner gaat er een bibliotheek van maken: hij heeft zevenduizend boeken.’’ Het schoolplein aan de achterkant verandert in vijf tuinen.

De staat van het onderhoud is goed, zegt Verweij. ,,De raamkozijnen worden vervangen, omdat er dubbelglas in komt. Maar verder ziet alles er netjes uit.’’ Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in januari opgeleverd.

Een ander project van Move Development is de transformatie van een voormalig pand van het Leger des Heils naar vier zogenaamde XL-CityLiving appartementen tussen de 220 en 250 vierkante meter. Dit gebouw ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen. De verbouwing van dit gebouw start in januari.Plaats: Rotterdam

Opdrachtgever: Move Development

Ramingsgroep: 500.000 tot 1.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel