bouwbericht

ParkEntree Schiedam richt zich op actieve senioren 

bouwbreed Premium 114

ParkEntree Schiedam richt zich op actieve senioren 

Een woonomgeving voor actieve senioren met op maat gemaakte, duurzame woningen en comfortabele voorzieningen: het zijn de belangrijkste ingrediënten van ‘Senior Smart Living’, een nieuw leefconcept van projectontwikkelaar Blauwhoed uit Rotterdam. 

Wonen

Nieuwbouw 90 seniorenwoningen 25 bungalows, 10 stadswoningen, 55 appartementen met loungeruimte volgens het concept Senior Smart Living tussen het Beatrixpark en de binnenstad van Schiedam in het plan ParkEntree.Verkoop 48 woningen is in november 2016 gestart. Resterende 42 woningen komen in de vrije verhuur. Het worden duurzame woningen onder andere door het gebruik van zonnepanelen. Zie ook www.parkentree.nl en de link naar een Cobouw-artikel.

SCHIEDAM | Ontwerp | € 50.000.000 - € 200.000.000

Het concept is een samenwerking van Blauwhoed, Inbo Architecten en Beyond Now, een specialist in de ontwikkeling van woonconcepten. Met de bouw van ParkEntree in Schiedam realiseert Blauwhoed het eerste nieuwbouwproject in Nederland volgens ‘Senior Smart Living’. Het plan is tot stand gekomen in co-creatie met potentiële bewoners. 

ParkEntree ligt aan de Parkweg in Schiedam, tussen de binnenstad en het Beatrixpark. Het project bestaat uit 25 bungalows, tien stadswoningen, 23 singelappartementen, 31 hofappartementen en een gezamenlijke lounge. Vanaf november konden mensen zich inschrijven voor de eerste 48 woningen; de ontwikkelaar voert momenteel gesprekken met mensen die zich hebben ingeschreven voor een woning. De inschrijving van deze eerste fase is momenteel gesloten. De verhuur van de 41 huurwoningen in de vrije sector start later.  

Een van de blikvangers van ParkEntree is de gezamenlijke loungeruimte, die bestaat uit een eetkamer, biljart, televisie, een keuken en een logeerunit. Voor het gebruik van deze loungeruimte betalen bewoners maandelijks een bedrag aan de ParkEntree Vereniging. De vereniging zorgt er dan voor dat een aantal uur per week een gastvrouw of -heer van de Stichting Vitaal&Zo in de loungeruimte aanwezig kan zijn.  

Alle woningen zijn voorzien van huisbesturing: dit maakt het mogelijk om verlichting, verwarming, beveiliging en alarmering op afstand te besturen. Het is de bedoeling dat medio 2017 wordt gestart met de bouw van ParkEntree. 

Met het leefconcept speelt Blauwhoed in de toenemende vergrijzing. ,,De Nederlandse bevolking bestaat in 2014 voor een kwart uit 65-plussers’’, aldus marketingmanager Tineke Groenewegen van Blauwhoed.

Volgens haar laat onderzoek zien dat de ouderen van nu en in de nabije toekomst in het algemeen hoger opgeleid, welvarender, vitaler en mobieler zijn dan de ouderen van vroeger. Senior Smart Living speelt in op die ontwikkeling. De woningen sluiten qua comfort optimaal aan op de wensen van senioren, zegt Groenewegen. De woningen zijn bovendien gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en dagelijkse voorzieningen ‘die ontmoeting en interactie met buurtgenoten stimuleren’. Plaats: Schiedam 
Opdrachtgever: Blauwhoed 
Ramingsgroep: meer dan 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel