bouwbericht

‘Ontzorgd wonen’ in Residentie Slingerdael

bouwbreed 169

‘Ontzorgd wonen’ in Residentie Slingerdael

Een loungehoek, een biljarttafel en een bibliotheek. Een verwarmde (fietsen)stalling met stroompunten voor het opladen van elektrische fietsen en scootmobiels. Gastvrouwen die dagelijks aanwezig zijn, maar ook een huismeester die een lampje kan vervangen of een schilderij kan opgehangen. Het zijn de ingrediënten van Residentie Slingerdael in Dalfsen, met name bedoeld voor de wat oudere mensen.

Wonen

Bouwen 57 appartementen t.b.v. ouderen, verspreid over 2 woonblokken aan de Bronstijd 1 t/m 58 nabij de Welsummerweg. Project 'Residentie Slingerdael', omvat 28 huurappartementen / 29 koopappartementen. Het project is nog in ontwikkeling. Startdatum is fictief.

DALFSEN | Gegund | € 5.000.000 - € 10.000.000

Slingerdael verrijst in nieuwbouwwijk Oosterdalfsen, aan de oostkant van het Overijsselse dorp.

Ontzorgd wonen

Residentie Slingerdael is een project van Samen Aangenaam Ouder Worden, een ontwikkelaar uit Arnhem die zich richt op ‘ontzorgd wonen’, aldus projectmanager Rick Hageman van Samen Aangenaam Ouder Worden. ,,Wij ontwikkelen, beheren en exploiteren woonvormen voor ouderen. We hebben ook projecten in onder meer Velp, Hilversum, Blaricum en Zevenbergen. Daarbij gaat het om luxe, levensloopbestendige woningen, voor mensen die langer zelfstandig thuis willen wonen.‘’

Samen Aangenaam Ouder Worden biedt ‘sociale aandacht, fysieke hulp en technische faciliteiten die het leven van bewoners veraangenamen’. Neem de rol van de gastvrouw: zij wordt gezien als de spin in het web. Zij is, als verzorgende niveau 3, gediplomeerd om basiszorg te geven. Dat gaat om een praatje, maar ze is ook de schakel tussen bewoners en de thuiszorg. Verder verzorgt ze activiteiten als kookworkshops of een jeu de boules toernooi.

Twee paviljoens, 57 luxe huurappartementen

Residentie Slingerdael bestaat uit twee paviljoens met in totaal 57 luxe huurappartementen. Architectenbureau Huibers & Jarring tekende voor het ontwerp, KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling is de hoofdaannemer.

Elk appartement beschikt over een balkon of tuin van minimaal acht vierkante meter, een berging en – in de meeste gevallen – een tweede slaapkamer. Het zuidelijke paviljoen krijgt een loungeruimte (met terras), de plek waar ook gezamenlijke activiteiten worden gehouden. Op de daken komen 600 zonnepanelen, verder komt er een warmte- en koudeopslag (WKO). Vanwege het duurzame karakter van de wijk wordt deze zichtbaar gemaakt in een glazen gebouw.

Toegankelijkheid van de woningen is het sleutelwoord. Toegangsverlening van bezoekers gebeurt via een beeldoproepsysteem. De appartementen zijn ruim opgezet en drempelloos, dus geschikt voor mensen in een rolstoel. De keuken is zo vormgegeven dat deze onderrijdbaar gemaakt kan worden. Wie steunbeugels in de badkamer nodig heeft, hoeft alleen maar de huismeester bellen: hij plaatst ze direct op de verstevigde achterwanden.

Start bouw: begin 2017

Hageman verwacht dat Residentie Slingerdael in de zomer van 2018 in gebruik kan worden genomen. ,,De bouwtekeningen zijn klaar. Wanneer er genoeg huurders zijn, vragen we de omgevingsvergunning aan. Ik verwacht dat we begin 2017 kunnen starten met de bouw.’’Plaats: Dalfsen
Opdrachtgever: Samen Aangenaam Ouder Worden
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel