bouwbericht

Nieuwe woonwijk Deurne krijgt vorm

bouwbreed 91

Nieuwe woonwijk Deurne krijgt vorm

Façade, zo heet de in aanbouw zijnde nieuwe woonwijk in het Brabantse Deurne. Deze locatie – ook wel bekend als de Spoorzone – heeft een oppervlakte van ruim 7 hectare en was tot voor kort in gebruik als bedrijventerrein. Façade ligt ten zuiden van het spoor, tussen het centrum van Deurne en de woonwijk St. Jozefparochie.

Wonen

Bouwen 43 koopwoningen, (22 rij- en hoekwoningen / 10 twee-onder-een-kapwoningen / 1 vrijstaande koopwoning / 10 semi bungalows in het plan 'Facade Deurne', fase 2, omgeving Lagekerk. Installateurs bekend bij de aannemer.

DEURNE | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

De gemeente Deurne en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben begin 2014 de krachten gebundeld om het voormalige bedrijventerrein om te vormen tot een woonbuurt met circa 130 woningen. De gemeente Deurne heeft bedrijventerrein Binderen ontwikkeld als nieuwe vestigingsplaats voor de bedrijven van de Spoorzone.

Van de 130 woningen in Façade zijn er intussen 22 bewoond. Het gaat om rij- en hoekwoningen aan de Fabriekstraat, zegt verkoopmanager Colien van Duijnhoven van AM. ,,Het zijn voornamelijk starters en jonge gezinnen die hier wonen. De eerste baby is al geboren.’’ Deze woningen maken deel uit van de BAM Wooncollectie.

De 43 woningen van fase 2 zijn momenteel in aanbouw. Deze fase bestaat eveneens uit rij- en hoekwoningen, maar ook uit twee-onder-een-kapwoningen, een vrijstaande geschakelde woning en semi-bungalows. Nagenoeg alle huizen zijn verkocht, de oplevering is in het tweede kwartaal van 2017. Quant Architectuur uit Venlo heeft een deel van de woningen van fase 2 ontworpen, BAM Woningbouw is de hoofdaannemer. De architectuur is afgeleid van de oud-Hollandse stijl en wordt omschreven als tijdloos. Alle woningen krijgen een voor- en achtertuin.

AM start binnenkort met de verkoop van fase 3, zegt Colien van Duijnhoven van AM. Deze derde fase bestaat uit rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Façade wordt uiteindelijk in zes fases gebouwd.Plaats: Deurne

Opdrachtgever: AM regio Zuidwest

Ramingsgroep: 5 tot 7.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel