bouwbericht

Nieuwe entree voor Badhuisstraat Scheveningen

bouwbreed 2153

Nieuwe entree voor Badhuisstraat Scheveningen

Een logistieke uitdaging, zo noemt projectleider Piet Dekker van Heilijgers het nieuwbouwproject aan de Badhuisstraat in Scheveningen. Zo moest de Hoge Prins Willemstraat tijdelijk worden omgelegd. Ook was het noodzakelijk een tijdelijke, ruim dertig meter lange verkeersburg over de bouwput aan te leggen, tijdens de ruwbouw van de ondergrondse, tweelaagse parkeergarage.

Wonen

Bouwen multifunctioneel gebouw met 66 appartementen / supermarkt Hoogvliet (1700 m²) / ondergrondse parkeergarage met 90 plaatsen / werkplekken voor Stichting LIMOR aan de Badhuisstraat in Scheveningen. Sloop postkantoor afgerond. Duurzaam project vanwege WKO.

'S-GRAVENHAGE | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Dekker: ,,Het heeft aardig wat tijd en energie gekost om er voor te zorgen dat het gebied bereikbaar en veilig bleef, maar het is gelukt. Dat gebeurde overigens in nauwe samenwerking met de gemeente en omwonenden.’’

66 zorgappartementen

Het einde is in zicht, met het bereiken van het hoogste punt, eerder deze maand. Het gaat om een supermarkt (Hoogvliet) met een oppervlakte van 1700 vierkante meter, een parkeergarage met plek voor negentig auto’s en 66 appartementen. Het zijn zorgappartementen voor de stichting LIMOR, de Landelijke Instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie.

LIMOR is er voor mensen die om welke reden dan ook diep in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. De bewoners hebben permanente begeleiding en wonen hier tijdelijk. Op het dak van de supermarkt komt een grote binnentuin voor de bewoners.

Hoogvliet Beheer is de opdrachtgever van het project, Vastgoedgilde is betrokken als ontwikkelende partij. Studio Leon Thier Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, Heilijgers Bouw is de hoofdaannemer.

Entree naar de Badhuisstraat

Het multifunctionele gebouw vormt straks samen met het voormalige GAK-gebouw ‘de entree naar de Badhuisstraat’, aldus Dekker. De komende maanden wordt onder meer gewerkt aan de gevels, de indeling van het gebouw en het plaatsen van de installaties.

Solitair volume met afgeronde hoeken

Het gebouw verrijst op de plek van het voormalige Postkantoor. Het ontwerp wordt volgens de architect gekenmerkt door een ‘solitair’ volume met afgeronde hoeken. De appartementen krijgen een Frans balkon, zodat de bewoners straks zicht hebben op het plein pal voor het complex. De gevel van de supermarkt wordt ‘echt Haags’ bekleed: met natuursteen.

De nieuwe blikvanger van de Badhuisstraat is in de zomer van 2017 klaar.



Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Hoogvliet Beheer
Ramingsgroep: 7.5 tot 12.5 miljoen euro



 

Reageer op dit artikel