bouwbericht

Luxe wonen in Kasteelpark De Cloese

bouwbreed Premium 806

Luxe wonen in Kasteelpark De Cloese
Paul Wassink

Nog even, dan gaat de voormalige politieschool (met schietbaan en theaterzaal) bij kasteel De Cloese aan de Keppellaan in Lochem tegen de vlakte.

Wonen

Bouwen, na sloop politieschool, 15 vrijstaande woningen op vrije kavels rondom kasteel De Cloese a.d. Zwiepseweg.

LOCHEM | Initiatief | € 2.000.000 - € 5.000.000

Dit schoolgebouw, dat in de jaren negentig de deuren sloot, ligt op een van de mooiste plekken van Nederland, zegt projectontwikkelaar Martijn Bax van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost BV. Na de sloop gaat de VOF De Cloese maximaal vijftien  vrijstaande kavels uitgeven.

Kopers kunnen medio 2017 eigen huis bouwen

Het gewijzigde bestemmingsplan is intussen onherroepelijk, aldus Bax: ,,Ons streven is om rond de jaarwisseling met de verkoop van de kavels te starten, daarna beginnen we met het bouwrijp maken van de locatie. Als het goed is, kunnen potentiële kopers vanaf de zomer van 2017 hun eigen huis bouwen.’’

Van Wijnen is voor twee derde eigenaar van het Cloeseterrein; Stichting Viverion bezit de rest. Landgoed De Cloese grenst aan de oostkant van de bebouwde kom van Lochem.

De kavels liggen op een echte A-locatie, vervolgt Bax. ,,Bewoners hebben straks uitzicht op een prachtig kasteel, bovendien wonen ze aan een gracht en middenin een bosrijke omgeving. Het is natuurlijk heel bijzonder om op zo’n plek te wonen.’’ 

In het kasteel komen appartementen

Het kasteel, een lustoord uit de negentiende eeuw, is een gemeentelijk monument. In het kasteel komen appartementen. De kavels in Kasteelpark De Cloese, zoals de locatie officieel heet, zijn tussen de 700 en 1000 vierkante meter groot, de minimale afstand tussen de huizen is tien meter. Alle nog te bouwen huizen grenzen aan de gracht. De kavels worden zonder woningontwerp verkocht, aldus Bax. ,,Er wordt een aantal strenge eisen gesteld aan hoe de woningen er uit moeten zien, maar kopers kunnen zelf een architect en aannemer in de arm nemen.’’

Behoud van landschap staat voorop

Bij de gedeeltelijke transformatie staat behoud van het landschap voorop; de nieuwbouw blijft beperkt tot de locatie van de politieschool. De oude atletiekbaan gaat ook verdwijnen en wordt natuurgebied. Verder wordt er een ontsluitingsweg aangelegd in de vorm van een vijf meter brede laan, die de Sweder van Kervenheimlaan gaat heten. Plaats: Lochem
Opdrachtgever: Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel