bouwbericht

Vrijstaand wonen in Veenendaal-oost

bouwbreed 63

Vrijstaand wonen in Veenendaal-oost

Ze waren in korte tijd verkocht, de zeven vrijstaande huizen van het project BuytenVeen in Veenendaal. Ontwikkelaar van dit project is LATEI uit Amersfoort. Hans Been Architecten heeft de woningen ontworpen, Kelderman Bouw is aangetrokken als aannemer.

Wonen

Bouwen 7 vrijstaande woningen in de Erven-Veenendaal a.d. Van Beekerf / Van 't Rieterf / Van de Bovenkamperf / Van de Brinkerf / Van Garderenerf. Project 'BuytenVeen', onderdeel plan Veenendaal-oost.

VEENENDAAL | Uitvoering | € 500.000 - € 1.000.000

Het gaat om twee- en drielaagse woningen op ruime kavels van gemiddeld 325 vierkante meter met een gemiddelde verkoopprijs van circa 400.000 euro, zegt projectmanager Marco Versteeg van LATEI. ,,Huizen in deze prijscategorie zijn lange tijd nauwelijks gebouwd, maar je ziet dat de markt weer aantrekt.’’

Ontwikkelen samen met de klant

Het bijzondere van dit project is volgens Versteeg dat de woningen samen met de klant tot stand zijn gekomen. ,,Dat is gebeurd aan de hand van enquêtes en workshops. Bij de workshops waren de aannemer en architect ook aanwezig.’’ De woningen krijgen met antracietgekleurde dakpannen en rood/oranje gekleurde bakstenen een ‘robuuste en stoere’ uitstraling.  

In totaal 3200 woningen

BuytenVeen is een project in Veenendaal-oost, waar in totaal 3200 woningen verrijzen, inclusief Het Ontmoetingshuis en Het Kloppend Hart Huis. In Het Ontmoetingshuis zitten scholen, kinderopvang, een kerk, een sporthal en horeca. Het Kloppend Hart Huis herbergt verschillende zorgvoorzieningen en een buurtsuper. 

Veendendaal-oost bestaat uit vier deelgebieden: Buurtstede (de eerste huizen zijn hier in 2010 al opgeleverd), Veenderij, Groenpoort en De Groene Grens. BuytenVeen ligt in buurtschap De Erven in Buurtstede. Het officiële startsein voor de bouw van dit project is eind september gegeven.

LATEI is ook begonnen met twee andere projecten in Buurtstede: Weidse Hoek en Mijn eigen straat 2. Ook bij deze projecten is Kelderman Bouw betrokken.

Tien 2-onder-1-kap woningen met uitzicht over water

In de wijk De Straten ontwikkelt LATEI het project Weidse Hoek, dat bestaat uit tien twee-onder-een-kap woningen met uitzicht over het water. Mijn eigen straat 2 bestaat uit zes twee-onder-kap woningen, waarbij de kopers konden kiezen uit klassiek of eigentijds architectuurstijlen.

Verschillende woningen op wooneilanden

Momenteel wordt De Veenderij bouwrijp gemaakt. In dit deelgebied van Veenendaal-oost komen circa duizend woningen. De Veenderij wordt een waterrijke omgeving, waar verschillende woningen op wooneilanden gebouwd gaan worden. In het centrum van De Veenderij komt een plein aan het water. LATEI gaat ook in De Veenderij projecten ontwikkelen. Plaats: Veenendaal
Opdrachtgever: LATEI
Ramingsgroep: 1.5 tot 2.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel