bouwbericht

Park100: duizend belangstellenden voor 102 woningen

bouwbreed 555

Park100: duizend belangstellenden voor 102 woningen

Park100, zo heet het nieuwbouwproject in de wijk Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Nieuwe Sloot is een binnenstedelijke ontwikkellocatie en ligt tussen de Oudhoornseweg en ziekenhuis Alrijne. De Oude Rijn stroomt er vlak langs.

Wonen

Bouwen 7 parkbungalows / 15 parkwoningen / 11 verandawoningen / 14 herenhuizen in het plan 'Park100', deelgebied wijk Nieuwe Sloot, 1e fase, omgeving President Kennedylaan / Oranje Nassausingel. Nieuwe Sloot bestaat uit vier verschillende deelgebieden: Holland, Tuin, Wand en Park. Park100 zijn de laatste woningen. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

ALPHEN AAN DEN RIJN | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Nieuwe Sloot bestaat uit vier verschillende deelgebieden die allemaal hun eigen invulling krijgen: Holland, Tuin, Wand en Park. De woningen van Park100 zijn de laatste die gebouwd gaan worden op deze ontwikkellocatie.

Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij Blauwhoed, tekenden eind september de koopovereenkomst. Blauwhoed uit Rotterdam is de ontwikkelaar van dit project, Schippers Architecten uit Den Haag heeft de woningen ontworpen. Martens Aannemingsbedrijf uit Lekkerkerk gaat bouwen. 

Meer dan duizend geïnteresseerden

Anders dan de naam doet vermoeden, telt Park100 – waar mensen volgens de ontwikkelaar straks letterlijk in een park wonen – 102 nieuwbouwwoningen. De belangstelling voor een woning is enorm, aldus Nick Kraak van Blauwhoed. ,,Meer dan duizend mensen hebben zich als geïnteresseerde aangemeld.’’ De verkoop is begin oktober van start gegaan. De toewijzing van de woningen gebeurt op basis van loting. ,,Iedereen heeft dus evenveel kans op een woning.’’

De woningen zijn volgens de architect ontworpen in modern-klassiek stijl, met hellende daken en een warme kleur baksteen. De huizen zijn in kleine blokken geschakeld en worden afgewisseld met groene hofjes en pleintjes. In het park komen meerdere sloten en een vijver. 

Prijzen variëren tussen 245.000 en 455.000 euro

Er zijn vier typen woningen ontworpen: Parkwoningen, Verandawoningen, Herenhuizen en Parkbungalows. Alle huizen beschikken over een tuin, enkele woningen krijgen een veranda die overvloeit in het omliggende park. De prijzen variëren tussen de 245.000 (Parkbungalow met een vloeroppervlakte van 105 vierkante meter) en 455.000 euro (Herenhuis van 214 vierkante meter). Als alles volgens plan verloopt, wordt in de zomer van 2017 gestart met de bouw van Park100.Plaats: Alphen aan de Rijn
Opdrachtgever: Blauwhoed
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel