bouwbericht

Nieuwe wijk in Helden krijgt vorm

bouwbreed 60

Nieuwe wijk in Helden krijgt vorm

Schrames, zo heet de nieuwbouwwijk aan de noordrand van het Limburgse dorp Helden. In totaal verrijzen hier 290 woningen. De eerste 180 woningen zijn inmiddels gerealiseerd. Het plangebied ligt tussen het dorp en de Kwistbeek. Helden maakt sinds 2009 deel uit van de gemeente Peel en Maas. 

Wonen

Bouwen 34 koopwoningen aan de Schrames. Installateurs bekend bij de aannemer.

HELDEN | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Bouwontwikkeling Jongen, een dochter van Volker Wessels, is de ontwikkelaar van dit nieuwbouwproject, Aannemersbedrijf Jongen Venlo is aangetrokken als aannemer. Door de crisis heeft de ontwikkeling van Schrames stilgelegen, maar nu kan er gelukkig weer gebouwd worden, zegt projectontwikkelaar Ben Schepers van Bouwontwikkeling Jongen.

Gebouwd volgens het PlusWonen-concept

Bouwontwikkeling Jongen is op dit moment bezig met de ontwikkeling van 35 woningen in het gebied: vrijstaande woningen, tweekappers en geschakelde patio’s. Ook komen er zeven vrije bouwkavels beschikbaar. Het gaat om forse kavels: de percelen variëren van 500 tot 1500 vierkante meter. De verkoop is in volle gang. In december wordt gestart met de bouw van vier vrijstaande woningen van het type Boskoop: deze huizen zijn inmiddels verkocht. Ook vijf van de zeven vrije kavels zijn intussen verkocht. Zes woningen, van het type Bongerd-Zuid, worden gebouwd volgens het door VolkerWessels ontwikkelde PlusWonen-concept. De bouw start in maart 2017.

Nieuwbouw in traditionele stijl

Nieuwbouw vindt voornamelijk plaats in traditionele stijl, met gebruik van bakstenen, schuine daken en dakpannen. Voor de verschillende vrije kavels gelden andere bouwvoorschriften, met ruimte voor modernere bouwstijlen. Maar er zijn ook enkele voorschriften die voor alle kavels gelden. Schepers: ,,Het hemelwater moet bovengronds worden afgevoerd naar zogenaamde wadi’s.’’ Dat heeft te maken met archeologische vondsten die in dit gebied gedaan zijn, met als gevolg dat het hemelwater op de openbare weg moet worden geloodst. Bovendien mag hier vanaf een bepaalde diepte niet zonder toezicht worden gegraven. 

Schepers merkt dat vooral mensen uit Helden en het nabijgelegen Panningen graag in Schrames willen wonen. Een basisschool grenst aan de nieuwe, kindvriendelijke wijk. Aan de noordrand van Schrames komt een natuurlijke bufferzone, met een vijver met flauwe oevers, riet en waterplanten. Deze bufferzone vangt en zuivert het regenwater uit de buurt.Plaats: Helden
Opdrachtgever: Jongen Bouwontwikkeling
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel