bouwbericht

NHTV Breda: alles op één plek

bouwbreed 303

NHTV Breda: alles op één plek

Mertens Bouwbedrijf gaat het klooster verbouwen dat straks onderdeel uitmaakt van de NHTV Campus in Breda. Het bouwbedrijf uit Weert is de winnaar van het Europese aanbestedingstraject geworden, zo is deze maand bekendgemaakt.

Onderwijs

Verbouwen gebouw 't Klooster voor campus NHTV aan de Mgr. Hopmansstraat 2. Betreft voormalige Europese aanbesteding met ref. nr. 001706.001.01. Procedure: niet-openbaar. Engineer & Construct Klooster NHTV Campus -Stichting NHTV internationale hogeschool Breda. CULD is landschapsarchitect.

BREDA | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Mertens heeft een aantal grote (onderwijs)projecten op haar naam staan, zoals de nieuwbouw van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de nieuwbouw van Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. De opdracht voor de verbouwing van het klooster is volgens NHTV gegund op basis van een goede prijs, een degelijk plan en een heldere presentatie. 

Vier locaties in één: NHTV Campus

Het kloostergebouw ligt aan de Mgr. Hopmansstraat 2-4, naast het huidige hoofdgebouw van NHTV Breda. NHTV biedt hoger onderwijs op het gebied van Games, Media, Hotel, Facility, Logistiek, Built Environment, Toerisme en Leisure. De internationaal georiënteerde hoger onderwijsinstelling heeft op dit moment vier locaties in Breda, maar wil volgens woordvoerster Maaike Dukker van NHTV uiteindelijk naar één locatie: de NHTV Campus.

,,Een campusomgeving bevordert het maken van zogenaamde cross-overs tussen de verschillende vakgebieden. Het nodigt uit om elkaar te ontmoeten, maar ook om elkaar te inspireren en, niet in de laatste plaats, kennis uit te wisselen.’’ Door de aankoop van het kloostergebouw ontstaat de mogelijkheid alle academies en bestuurs- en stafdiensten op één locatie te realiseren. 

Eerste werkzaamheden starten eind oktober

De engineering van de verbouwing start eind oktober; Mertens begint in mei 2017 met de daadwerkelijke verbouwing. Het is de bedoeling dat het kloostergebouw op 1 juli 2018 wordt opgeleverd. De academies Hotel, Facility en Toerisme verhuizen naar het voormalige klooster. Op de begane grond komen onder meer de Mediatheek, een  restaurant, winkeltjes en de ServiceDesk. 

Het kloostercomplex, dat Maria Mater Dei heet, is in 1952 gebouwd voor de  Congregatie van de zusters Franciscanessen ‘Alles voor Allen’. Het pand is eind jaren tachtig verbouwd. Het imposante hoofdgebouw heeft een carrévorm; rondom een grote binnentuin bevinden zich de drie verdiepingen hoge gebouwen. 

Ook twee andere gebouwen op de NHTV Campus ondergaan komende jaren een verbouwing. De aanbesteding wordt in deelprojecten uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de NHTV Campus eind 2019 in zijn geheel is gerealiseerd.  


Plaats: Breda
Opdrachtgever: NHTV Breda
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel