bouwbericht

MS Schippers bouwt nieuwe thuisbasis langs A67

bouwbreed 1101

MS Schippers bouwt nieuwe thuisbasis langs A67

MS Schippers, ‘totaalleverancier voor de veehouderij’ uit Bladel, gaat verhuizen naar het Kempisch Bedrijvenpark langs de A67 bij Hapert. Dit regionale bedrijvenpark, bedoeld voor de grotere bedrijven, ligt middenin de Brabantse Kempen en is onderdeel van de Brainportregio. Het park heeft een omvang van 69 hectare. 

Bedrijven en logistiek

Bouwen innovatie- en kenniscentrum / hoofdkantoor / magazijn / 2 laagse parkeergarage met ruimte voor 480 auto's t.b.v. MS Schippers op het Kempisch Bedrijvenpark aan de Smaragdweg 20-21. Binnenkort wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein. De bouw start naar verwachting begin 2019.

HAPERT | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

MS Schippers is eigenaar geworden van een perceel van ruim 40.000 vierkante meter. Hierop worden een nieuw kenniscentrum, een hoofdkantoor en een fabriek met distributiecentrum gebouwd.   
MS Schippers, nu nog gehuisvest aan het Rond Deel in het nabijgelegen Bladel, groeit uit zijn jasje, beaamt Constantijn Viezee van het vijftig jaar oude familiebedrijf. Ook de productiehal dat achter het hoofdkantoor ligt, is te klein. In deze fabriek worden oormerken geproduceerd. 

Viezee: “We zitten sinds 2009 in het huidige pand, maar we kunnen geen kant meer op, terwijl we blijven groeien. Op het Kempisch Bedrijvenpark hebben we straks alle ruimte om verder te groeien: dit bedrijvenpark is in onze ogen de perfecte uitvalsbasis voor onze Europese markt.”

Twaalf landen

Het merendeel van de omzet van MS Schippers wordt buiten Nederland gerealiseerd. Het bedrijf, dat bijna 300 mensen in dienst heeft, is actief in twaalf landen. MS Schippers heeft ook een distributiecentrum in het Belgische Lommel; dit centrum blijft vooralsnog in gebruik. 

MS Schippers profileert zich meer en meer als partner van de veehouder in het terugdringen van antibiotica in de veehouderij, aldus Viezee. Ook zien agrarische ondernemers MS Schippers als partner voor kennis en expertise over de veehouderij. Viezee: “Daarom gaan we een innovatie- en kenniscentrum realiseren. Hier kunnen we 350 gasten ontvangen. Verder bieden we ruimte aan start-ups: innovatieve, startende ondernemers die we een kans willen geven en waar we op termijn hopelijk mee kunnen gaan samenwerken.”

Parkeergarage

Voor medewerkers en bezoekers wordt een parkeergarage gebouwd langs het naastgelegen motorcrossterrein. De wand van deze garage wordt zo gebouwd dat deze het geluid en stof van de crossbaan maximaal kan absorberen. 

Viezee verwacht dat in de zomer van 2017 kan worden begonnen met de bouw van het nieuwe onderkomen. André van de Ven Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouw. Plaats: Hapert
Opdrachtgever: MS Schippers
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel