bouwbericht

Kantoorvilla’s in Groene Hart Flevoland

bouwbreed Premium 17

Kantoorvilla’s in Groene Hart Flevoland

Aan de rand van Dronten is MAC³PARK deze maand begonnen met de tweede van de in totaal vijf geplande kantoorvilla’s. Deze kantoorvilla’s verrijzen aan De West, niet ver van Lelystad Airport.

Wonen

Plannen voor nieuwbouw van ca. 60 houten, duurzame woningen, volgens concept Scandinavisch Wonen, aan de Hooofdweg en De Driftlinks.Het idee is gezamelijk wonen volgens Scandinavisch concept. Veel groen, duurzaam en houtbouw. De wijk wordt in fases aangelegd.

EELDE | € 10.000.000 - € 50.000.000

,,Dit gedeelte wordt ook wel gezien als het Groene Hart van de Flevopolder’’, zegt Lisanne Kesting van MAC³PARK. ,,Wie in een van deze kantoorvilla’s komt te werken, heeft in elk geval een fantastisch uitzicht op de bossen en ander groen. Dat moet inspirerend werken.’’

Moderne, eigentijdse architectuur

Lab32 Architecten uit Geulle is verantwoordelijk voor het ontwerp van de vijf exclusieve kantoorvilla’s. Volgens Lab32 gaat het om ‘moderne, eigentijdse architectuur: strakke, stoere gebouwen die zich statig presenteren aan De West en open zijn naar het omringende landschap met een alzijdige kwaliteit’.

In sierverband gemetselde gevels

De als kaders in sierverband gemetselde gevels zorgen, in combinatie met de grote glaspartijen, voor een open karakter. De plint, de tussenlaag en de tweede verdieping (de skybox) krijgen een sterke, horizontale geleding. De kantoorvilla’s zijn qua indeling niet 100% identiek, maar de verschillen zijn klein, zegt Kesting. De villa’s komen op kavels van circa duizend vierkante meter en hebben elk een vloeroppervlak van circa 750 vierkante meter.

Alle kantoorvilla’s krijgen een eigen oprijlaan zijn via een langzame verkeersroute door het bos te bereiken. Naast parkeerplaatsen komt er een overdekte fietsenstalling. De kantoorvloeren zijn open en flexibel indeelbaar. 

MAC³PARK is een groeide vastgoedonderneming in Flevoland en biedt volgens eigen zeggen totaaloplossingen voor verhuur van kantoor- en bedrijfsruimte, inrichting en organisatie. MAC³PARK telt momenteel 25 locaties met meer dan 150.000 vierkante meter aan vastgoed, verspreid over vier Flevolandse gemeenten.  
De eerste kantoorvilla aan De West is in september vorig jaar in gebruik genomen. De tweede kantoorvilla is naar verwachting in april 2017 klaar: dan wordt begonnen met de bouw van de derde kantoorvilla. Plaats: Dronten
Opdrachtgever: MAC³PARK
Ramingsgroep: niet bekend 

Reageer op dit artikel