bouwbericht

AH met hotel in Kaatsheuvel

bouwbreed 717

AH met hotel in Kaatsheuvel

Een Albert Heijn met daarboven een middenklasse hotel: dat gaat binnenkort gebouwd worden in Kaatsheuvel. Initiatiefnemers zijn franchisenemer Piet den Hartog (AH) en Coen Schelfhorst van OOKs Hospitality & Leisure. In de nieuwe AH komt een bovendien een horecagelegenheid, verder is er ruimte voor een paar kleine, inpandige winkels. Het gemeentebestuur van Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, staat achter het plan. Het complex verrijst op de hoek van de Gasthuisstraat en de Contrefort. 

JYB Architecten uit Waalwijk is verantwoordelijk voor het ontwerp. De Gasthuisstraat, een van de belangrijkste hoofdroutes naar het centrum van Kaatsheuvel, heeft volgens de architect typische kenmerken van een oude lintbebouwing met kleinschalige panden: de nieuwbouw sluit aan op het karakter van deze kleinschalige bebouwing. 

Voordat kan worden begonnen met de bouw, moet een aantal bestaande, verouderde panden aan de Gasthuisstraat worden gesloopt. Wanneer het nieuwe complex klaar is, wordt het huidige AH-pand afgebroken. Op deze plek wordt vervolgens een parkeerterrein aangelegd met plaats voor circa 300 auto’s. 

Het hotel, dat Guest House Hotel gaat heten, bestaat uit 69 kamers, een receptie, bar en lounge. Ook komen er een kantoorruimten en fitness- en vergaderfaciliteiten. De kamers liggen in een zogenaamde carré rondom een besloten binnentuin. 

De Albert Heijn en OOKs, dat het hotel gaat exploiteren, gaan nauw samenwerken, aldus de initiatiefnemers: ze willen de wereld van retail, food en gastvrijheid op een bijzondere manier bij elkaar brengen. ‘Versbeleving’ staat centraal, waarbij een van de doelen is om de huidige voedselverspilling te lijf gaan en minimaal met de helft te reduceren. De ervaring leert dat veel AH-klanten producten die tegen de uiterste verkoopdatum aan zitten, laten liggen. Terwijl er natuurlijk niets mis mee is. Deze producten worden straks in het bijbehorende restaurant verwerkt in dagverse maaltijden. 

Als alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe supermarkt en het hotel eind 2017 open. Plaats: Kaatsheuvel
Opdrachtgever: OOKs Hospitality & Leisure en AH Kaatsheuvel
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel