bouwbericht

Villa De Sluiswachter: blikvanger van Ter Borch

bouwbreed Premium 203

Villa De Sluiswachter: blikvanger van Ter Borch

Het moet een van de blikvangers van nieuwbouwwijk Ter Borch in Eelderwolde worden: Villa De Sluiswachter, een kleinschalig complex dat bestaat uit acht appartementen. Elke woning is ruim van opzet met een oppervlakte van minimaal 130 vierkante meter, zegt Sjoerd Knol van STARCK, samen met Ter Steege Bouw Vastgoed ontwikkelaar van het project. Nico Visser van Team 4 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van De Sluiswachter, Ter Steege is de hoofdaannemer. De naam heeft met de ligging te maken: toekomstige bewoners kijken uit op een sluis. 

Wonen

Bouwen 8 koopappartementen aan de Groningerweg, plan 'Villa de Sluiswachter'.

EELDERWOLDE | Opgeleverd | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het complex, dat vanaf de doorgaande weg volgens Knol straks goed te zien is, ligt op het ‘kruispunt van stad en natuur’. Het verrijst op de overgang van dorp naar landschap en op het kruispunt van de Groningerweg met de waterweg naar het Paterswoldsemeer. 

Knol spreekt van een modern gebouw met een kubistisch karakter. Elke verdieping krijgt apart gevelmateriaal, met rode bakstenen op de begane grond, antracieten dakpannen en een houten opbouw. “Geen appartement ziet er hetzelfde uit”, zegt Knol. De architect heeft zich laten inspireren door de bestaande (woon)boerderijen langs de Groningerweg. Ze worden gekenmerkt door lage gootlijnen. Elke appartement krijgt grote raampartijen en een terras. Bewoners kijken straks uit over De Onlanden, een beekdallandschap. Dit natuurgebied bestaat onder meer uit hooilanden, moerasbos en veel water. 

Ter Borch is een nieuwbouwwijk van Eelderwolde, een dorp in de gemeente Tynaarlo (Drenthe). Toch zijn het vooral inwoners van de stad Groningen die in Ter Borch wonen of gaan wonen, aldus Knol. “Zo op het eerste gezicht klinkt dat een beetje vreemd, maar het is eigenlijk heel logisch: de gemeentegrens van de stad Groningen ligt er vijftig meter vandaan. Het voelt dan ook een beetje als een nieuwbouwwijk van de stad Groningen.”

In Ter Borch worden uiteindelijk zo’n 1200 woningen gerealiseerd.  In oktober gaan de appartementen van Villa De Sluiswachter in de verkoop. Begin 2017 is de start van de bouw. Plaats: Eelderwolde
Opdrachtgever: STARCK en Ter Steege Bouw Vastgoed
Ramingsgroep: 1.5 tot 2,5 miljoen euroReageer op dit artikel