bouwbericht

Nieuwe P+R voor Zutphen

bouwbreed Premium 66

Nieuwe P+R voor Zutphen

In opdracht van NS Stations realiseert Continental Car Parks een nieuwe P+R bij het NS Station in Zutphen. Het terrein is afgelopen maanden gereed gemaakt voor de bouw. De P + R is naar verwachting eind dit jaar klaar voor gebruik.

Bedrijven en logistiek

Bouwen P+R garage op het voormalige Struktonterrein aan de noordzijde NS-station te Zutphen. Werk omvat o.a. ontwerpen / bouwen / onderhouden parkeergarage met 375 plaatsen / 652 fietsparkeerplaatsen / ca. 100m2 voor detailhandel / horeca. Duurzaam project vanwege LED-verlichting / intelligent aansturen verlichting / natuurlijke ventilatie. Betreft voormalige nationale aanbesteding. Procedure: openbaar. Aannemer F.L. Liebregts deed grondwerkzaamheden. Van den Brink is aannemer staalbouw.

ZUTPHEN | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

De nieuwe parkeergarage biedt plek aan 375 auto’s. Ook wordt er een grote fietsenstalling gerealiseerd; hier kunnen 652 fietsers hun fiets kwijt. Continental Car Parks is een 100 % dochteronderneming van Aan de Stegge Twello. De garage is een ontwerp van architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam.

Inpassen omgeving

In het ontwerp wordt volgens de architect bijzondere aandacht besteed aan de inpassing in de bestaande omgeving: de hoofdvorm van de garage is geïnspireerd op de historische pakhuizen van Zutphen, een Hanzestad. De gevel bestaat uit verticale, houten lamellen. Op de gevel wordt bovendien de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven.

Eyecatcher worden de twee ‘wokkelvormige’ hellingbanen die de verdiepingen met elkaar verbinden. Omdat de garage zowel overdag als ’s nachts gebruikt gaat worden, is veel aandacht besteed aan het aspect (sociale) veiligheid: de gevel zal continu verlicht worden met ledverlichting.

ESPA eisen

Het interieur van de garage voldoet volgens Continental Car Parks aan de hoogste eisen van de ESPA, de European Standard Parking Award. De garage is bovendien zo ontworpen dat hij in de toekomst makkelijk uitgebreid kan worden, mocht daar vraag naar zijn. Commercieel directeur Jeroen Drenth van Continental Car Parks is trots op het ontwerp van MoederscheimMoonen. “Het ontwerp kan meedingen naar de hoogste architectuurprijs.”

De P+R bij het NS Station is onderdeel van Noorderhaven, een nieuw woon- en werkgebied in de gemeente Zutphen. Noorderhaven – een voormalig industrieterrein – ligt naast de binnenstad, het spoor en de IJssel en wordt momenteel herontwikkeld. In totaal komen er zo’n 1100 woningen. Drie historische panden krijgen een nieuw leven: Koelhuis De Landbouw, Pakhuis en de Zutphense broodfabriek. Ook de haven die hier ooit lag, komt terug.  

P+R Zutphen

 



Plaats: Zutphen
Opdrachtgever: NS
Ramingsgroep: 1.5 tot 2.5 miljoen euro



 

Reageer op dit artikel