bouwbericht

Nieuwe blikvanger aan de Maas

bouwbreed 287

Nieuwe blikvanger aan de Maas

‘The million dollar view of the River Maas’: zo omschrijft Neo Teck Pheng het uitzicht van de toekomstige bewoners van het nieuwe woongebouw aan de Boompjes 55-57 in Rotterdam. Neo Teck Pheng is CEO van First Sponsor Group Limited uit Singapore, de eigenaar van het circa 110 meter hoge gebouw aan de Maas.

Wonen

Bouwen, na sloop voormalig kantoorgebouw Erasmus Verzekeringen, 258 huurappartementen / 82 koopappartementen / commerciële plint met horeca en retail (ca. 1.000 m2) / parkeergarage (212 plaatsen) aan de Boompjes 55-57. Project 'The Terraced Tower'. Installateurs bekend bij aannemer.

ROTTERDAM | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Ontwikkelaar Provast uit Den Haag gaat het nieuwe woongebouw aan de Boompjes samen met First Sponsor realiseren. Op deze plek staat nu nog het voormalige kantoorpand van Erasmus Verzekeringen. Dit gebouw wordt gesloopt.

Verouderd

In eerste instantie zou dit pand worden getransformeerd tot wooncomplex, maar bij nader inzien bleek het gebouw technisch sterk verouderd. Bovendien zou hergebruik volgens Provast onvoldoende duurzame kwaliteit opleveren.

Provast denkt met dit project een waardevolle toevoeging te kunnen leveren aan het levendige stadsklimaat van Rotterdam. Het complex ligt aan het water op loopafstand van de Markthal, eveneens ontwikkeld door Provast.

‘The Terraced Tower’

Architectenbureau OZ uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. In verschillende media wordt het pand ‘The Terraced Tower’ genoemd. Krystle de Koster van Provast: ,,Een mooie naam, voor ons is dit momenteel de werktitel.’’

Werktitel of niet, de naam is niet eens een verkeerde keuze, want de appartementen van het woongebouw krijgen veel buitenruimte. In het gebouw komen volgens De Koster moderne, flexibele stadswoningen: 84 koopappartementen en 260 huurappartementen.

Dit zijn voorlopige aantallen, benadrukt De Koster. ,,In overleg met de gemeente kijken we wat haalbaar is.’’ Ook komt er een parkeerkelder met plek voor ruim 200 auto’s. In de plint komen commerciële voorzieningen, met mogelijk een restaurant.

De start van de bouw is in 2017, de oplevering staat gepland in 2019.Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Provast
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel