bouwbericht

Fairhomes: eerlijke woningen voor eerlijke prijs

bouwbreed 112

Fairhomes: eerlijke woningen voor eerlijke prijs

In Velmolen-Oost, een uitbreidingswijk in de Brabantse gemeente Uden, realiseert Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk binnenkort zestig zogenaamde Fairhomes. Volgens projectontwikkelaar Joey van Niftrik van Van der Heijden gaat het om ‘eerlijke woningen voor eerlijke prijzen’.

Wonen

Nieuwbouw 60 huurwoningen in het plan Velmolen-Oost, fase 3.Het betreffen woningen volgens het concept Fair-homes. MN een pensioenuitvoeringsorganisatie neemt de woningen over van Van der Heijden. Deze stelt de woningen 10 jaar voor verhuur ter beschikking. Zie ook www.velmolenoost.nl.

UDEN | Gegund | € 50.000.000 - € 200.000.000

“Het is een bepaald type huurwoningen waar veel vraag naar is, vooral ook in Uden. Ze zijn bedoeld voor mensen die net te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar ook geen hypotheek kunnen krijgen. Ze vallen dus tussen wal en schip. Denk aan zzp’ers en eenpersoonshuishoudens, twee snelgroeiende groepen.’’

Tachtig dagen gebouwd

Fairhomes is een door Van der Heijden bedacht totaalconcept en is eerder toegepast in onder meer Zaltbommel en Waalwijk. Volgens Van Niftrik biedt het gemeenten de kans om doelmatig in te spelen op de toenemende vraag naar betaalbare huisvesting. Van der Heijden verzorgt het complete traject: van het eerste contact met de belegger en de ontwikkeling en bouw van de woningen, tot en met de exploitatie na de oplevering. De kwaliteit is duurzaam, het huis wordt tegen een lage prijs en in slechts tachtig dagen gebouwd.

Het plan in Velmolen-Oost omvat zestig huurwoningen met een vloeroppervlakte tussen de 100 en 120 vierkante meter. Architectenbureau Visser en Bouwman heeft de woningen ontworpen. Een gedeelte wordt aangeboden tegen een huur die ligt onder de maximale huurprijzen van sociale huurwoningen (711 euro per maand). Daardoor kunnen huurders aanspraak maken op huurtoeslag. De huurprijzen van de andere woningen bedragen 750 euro of 850 euro per maand.

Rol corporatie overgenomen

Wanneer Van der Heijden de woningen heeft gerealiseerd, neemt pensioenuitvoeringsorganisatie MN de woningen over. Van der Heijden, MN en de gemeente Uden hebben onlangs een overeenkomst ondertekend. Van Niftrik: “MN neemt op deze manier een beetje de rol van een woningcorporatie over.” MN stelt de woningen tenminste tien jaar ter beschikking voor verhuur, zo is afgesproken.

Van Niftrik verwacht dat in februari 2017 kan worden begonnen met de bouw van Velmolen-Oost. De woningen kunnen dan in het tweede deel van 2017 worden opgeleverd. Van der Heijden heeft in 2013/2014 ook al 39 huurwoningen in de vrije sector gerealiseerd in Uden-Zuid.Plaats: Uden
Opdrachtgever: Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling
Ramingsgroep: 12.5 tot 25 miljoen euroReageer op dit artikel