bouwbericht

Woningen in voormalig PTT Sorteercentrum Utrecht

bouwbreed 1326

Woningen in voormalig PTT Sorteercentrum Utrecht

In het voormalige PTT Sorteercentrum in de Utrechtse Dichterswijk komen 218 hoogwaardig afgewerkte appartementen. Het gaat om studio’s en twee- en driekamerappartementen. Projectontwikkelaar is MidNed Projectontwikkeling uit Utrecht; StrandNL, een bureau voor architectuur en interieur, is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Herontwikkelen vml. postsorteercentrum PTT tot 218 huurwoningen / 3 kleine kantoorunits / 63 parkeerplaatsen / 350 fietsparkeerplaatsen aan de Jan van Foreestlaan. Er komt een tuin als gezamenlijke ontmoetingsplek en 2 dakterrassen. Duurzaam project vanwege 200 zonnepanelen. W-installateur bekend bij aannemer.

UTRECHT | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Volgens Rolf van den Engel van MidNed is in samenwerking met de architect een goed doordacht concept bedacht voor de appartementen aan de Jan van Foreeststraat: een woonmeubel waar alles in zit. “In dat meubel zit een bed, een inloopdouche, een toilet en verschillende kastruimtes. Het is een heel strak ontwerp geworden. Je slaapt boven, maar je kunt het absoluut niet vergelijken met een hoogslaper. Wij hebben dit concept bedacht omdat de ruimtes in het gebouw 3,5 meter hoog zijn. Op deze manier benutten we de ruimtes optimaal.”

MidNed blijft waarschijnlijk eigenaar van het gebouw. De appartementen komen in de verhuur. “Wie hier wil wonen, hoeft alleen maar een bank, een matras, een eettafel en een paar stoelen mee te nemen. De rest is aanwezig, zoals een vaatwasser. De appartementen worden gestoffeerd verhuurd.”

De gevel wordt volledig vernieuwd. Naast nieuwe kozijnen wordt de buitenkant voorzien van geglazuurde bakstenen met verschillende blauwgrijze kleurtinten. Van den Engel: “We zitten er ook aan te denken om de gangen te voorzien van gietvloeren. Het afwerkingsniveau is hoog, zowel aan de binnen- als buitenkant.”

Op de bovenste verdieping komt een aantal penthouses, inclusief eigen dakterras. Bewoners van de kleinere appartementen kunnen gebruik maken van twee gemeenschappelijke dakterrassen. In de kelder komt een fietsenstalling met plek voor 360 fietsen. Ook komen hier 122 bergingen. Bovendien wordt een aantal gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd, zoals een wasruimte en een plek om te vergaderen of te werken.

Op de kop van het gebouw, bij de Kruisvaart, komt een terras aan het water. Het binnenterrein blijft dienstdoen als parkeerterrein, maar wordt een stuk groener dan nu het geval is. Ook komen er zonnepanelen op het dak, aldus Van den Engel. 

MidNed verwacht dat in het eerste kwartaal van 2017 kan worden begonnen met de daadwerkelijk transformatie.Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: MidNed Projectontwikkeling
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel