bouwbericht

Oude sluisdeuren worden spanten eetcafé

bouwbreed 28

Oude sluisdeuren worden spanten eetcafé

Een opmerkelijke vorm van hergebruik in de bouw: onderdelen van oude sluisdeuren die gaan dienen als constructie van een horecagelegenheid. “Heel bijzonder, toch?”, zegt eigenaar en chef-kok Peter Platje van eetcafé ’t Kraantje in Zwartsluis,

Horeca, sport en recreatie

Nieuwbouw restaurant aan Het Oude Diep, bij jachthaven de Kranerweerd.Zie voor meer info de link naar een Cobouw-artikel.

ZWARTSLUIS | Opgeleverd | € 125.000 - € 500.000

Een schippersdorpje in Overijssel. De sluisdeuren komen uit de haven van Antwerpen en worden straks – als spanten – zichtbaar gemaakt in zijn nieuwe eetcafé aan Het Oude Diep. “Ze gaan in elk geval zorgen voor een robuuste uitstraling”, weet Platje.

Het huidige onderkomen van ’t Kraantje is oud, zegt Platje. “Het is gebouwd in de jaren zeventig. In de loop der jaren is er steeds iets bij aan gebouwd, verder hebben we enkel glas. Nieuwbouw is gewoon nodig, vooral ook omdat de haven momenteel wordt opgeknapt. We kunnen natuurlijk niet achterblijven.”

’t Kraantje ligt in jachthaven De Kranerweerd. Deze haven ondergaat momenteel een flinke opknapbeurt, waarbij de eigenaren ‘service, beleving en kwaliteit op de haven naar een hoger niveau willen tillen’. Alle gebouwen zijn geschilderd, verder zijn de riolering en de bestrating vernieuwd. Ook nieuw zijn de omheinde speeltuin en een groot terras. Bovendien zijn er nieuwe steigers aangelegd, inclusief de Zonnesteiger en een steiger voor sloepjes. Op het hele terrein is WiFi. Daarnaast komt er een oplaadpunt voor elektrische auto’s en fietsen.   

Het nieuwe onderkomen van eetcafé ’t Kraantje is ontworpen door Atelier Schraa uit Zwartsluis. Het restaurant krijgt hoge plafonds, de gevels bestaan grotendeels uit glas. Het terras, met uitzicht op de jachthaven, is al klaar, zegt Platje.

Het huidige gebouw gaat in november tegen de vlakte, daarna wordt gestart met de bouw van het nieuwe restaurant. Platje verwacht dat ’t nieuwe Kraantje in maart 2017 open gaat.Plaats: Zwartsluis
Opdrachtgever: Eetcafé ‘t Kraantje
Ramingsgroep: 150.000 tot 500.000 euro 

Reageer op dit artikel