bouwbericht

FC Groningen krijgt Topsportzorgcentrum

bouwbreed 685

FC Groningen krijgt Topsportzorgcentrum

Sportpark Corpus den Hoorn, bekend als het trainingscomplex van FC Groningen, krijgt een Topsportzorgcentrum. De gemeente Groningen heeft begin juli groen licht gegeven. Ook verrijst er een multifunctionele trainingshal op dit sportpark in het zuiden van de stad. Voormalig topschaatser en -coach Gerard Kemkers, werkzaam bij FC Groningen, wordt de manager van dit nieuwe centrum aan de Laan Corpus den Hoorn.

Horeca, sport en recreatie

Bouwen sportcentrum Europapark aan het Helperpark 306. Werk omvat o.a. bouwkundige werkzaamheden / installatietechnische werkzaamheden / inrichting van het terrein.

GRONINGEN | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

In dit Topsportzorgcentrum komen topsport, zorg en kennis bij elkaar, aldus woordvoerder Bas Kammenga van FC Groningen. Het vier verdiepingen tellende gebouw komt in eigendom van Euroborg NV, een onderdeel van de gemeente Groningen. FC Groningen wordt de hoofdhuurder van het Topsportzorgcentrum. Kammenga: “Het eerste elftal en zes opleidingsteams van FC Groningen trainen al een tijdje op het sportpark, maar de kleedkamers liggen verspreid over het complex. Ook staan er semipermanente gebouwen die wij in gebruik hebben. Er is grote behoefte aan één permanente locatie.”

Verdiepingen

Op de begane grond komt het voetbalgedeelte, aldus Kammenga: zowel het eerste elftal als alle zes opleidingsteams krijgen de beschikking over een eigen kleedkamer. Op de eerste verdieping komen horeca, kantoren en het spelershome van de voetballers. Op de tweede verdieping komt de zogenaamde ‘zorgcarrousel’. Kammenga: .,Daarbij gaat het om aan sport gerelateerde zorg. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapeuten, psychologen en voedingsdeskundigen.’’ Deze zorgcarrousel is overigens niet louter bedoeld voor topvoetballers, benadrukt Kammenga. ,,We hebben in Groningen meer verenigingen die met topsport bezig zijn, zoals basketbal en volleybal. Ook clubs uit de breedtesport kunnen hier terecht.’’

Werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat de vierde verdieping huren.

Onderdeel van het Topsportzorgcentrum wordt het Sports Science Institute Groningen, waarin de RuG, de Hanzehogeschool, het UMCG en de gemeente Groningen gaan samenwerken op het gebied van onderzoek.

Landmark

Het Topsportzorgcentrum ligt op zo’n vier kilometer van Euroborg, de thuishaven van FC Groningen. PvB architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het pand, dat een groene gevel krijgt, moet een nieuw landmark van Groningen worden. Wie de hoofdaannemer wordt, is nog niet bekend. Kammenga: “De aanbestedingsprocedure is net gestart, in september wordt bekend gemaakt welke partijen betrokken worden bij de bouw.” De start van de bouw is in mei 2017.Plaats: Groningen
Opdrachtgever: Euroborg NV
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel