bouwbericht

Nieuw centrum voor Bilthoven

bouwbreed Premium 293

Nieuw centrum voor Bilthoven

Aan het Vinkenplein in het centrum van Bilthoven gaat Synchroon nieuwbouw realiseren. Het gaat om een L-vormig gebouw met commerciële ruimte op de begane grond en daarboven dertig luxe appartementen met een oppervlakte tussen de 75 en 130 vierkante meter. Verder komt er een horecapaviljoen op het plein.

Wonen

Bouwen winkels 1600 m2 / horecapaviljoen 200 m2 (apart gebouw) / 30 luxe huurappartementen / parkeerkelder met 45 parkeerplaatsen aan het Vinkenplein op vml. locatie ING-pand.

BILTHOVEN | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, heeft de tender in samenwerking met Residence Vinkenplein gewonnen. RPHS+ Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouw. Het is nog niet bekend wie de hoofdaannemer wordt. Het gebouw komt op de plek van het voormalige ING-kantoor, dat binnenkort tegen de vlakte gaat. ING verhuist naar de Melchiorlaan.

Het nieuwe gebouw telt vier lagen, aldus projectontwikkelaar Nicolet van Schoonhoven van Synchroon. De architectuur is geïnspireerd op de statige Bilthovense villa’s. ,,De nieuwe bebouwing, met veel variatie in de kap, zorgt voor een harmonieuze aansluiting op de omgeving.’’

De circa 1400 vierkante meter commerciële ruimte wordt ingevuld met horeca en winkels. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor de bewoners, met plek voor 45 auto’s. Het horecapaviljoen – opgetrokken in de stijl van Jugendstil – moet de eyecatcher van het Vinkenplein worden. De gevel van dit rondvormige paviljoen bestaat grotendeels uit staal en glas. Het Vinkenplein – nu nog een grote parkeerplaats – wordt een groen en autovrij dorpsplein.

Van Schoonhoven verwacht dat eind 2016 kan worden gestart met de bouw. De bouw neemt circa anderhalf jaar in beslag.

De ontwikkeling rond het Vinkenplein is onderdeel van het Plan Centrum Bilthoven. Bilthoven heeft behoefte aan meer winkels en voorzieningen en een betere bereikbaarheid. Ook de openbare ruimte heeft volgens de gemeente een impuls nodig. De modernisering wordt uitgevoerd onder de noemer Bilthoven Bouwt. Het Stationsgebied heeft inmiddels een metamorfose ondergaan, met de aanleg van twee onderdoorgangen. Daarmee is een einde gekomen aan de onveilige spoorwegovergang. Voor de Driehoek – het gebied ten zuiden van het spoor, tussen beide onderdoorgangen –  zoekt Bilthoven nog een partij die onder andere een nieuwe parkeergarage wil realiseren. Winkelcentrum De Kwinkelier, dat grenst aan het Vinkenplein, ondergaat momenteel een transformatie.



Plaats: Bilthoven
Opdrachtgever: Synchroon
Ramingsgroep: Raming nog niet bekend



 

Reageer op dit artikel