bouwbericht

ISCO-terrein moet hotspot van Waalwijk worden

bouwbreed 163

ISCO-terrein moet hotspot van Waalwijk worden

Een stadsstrand, horeca, leisure, een hotel, een filmtheater, woningen en winkels: als het aan Leo Pullens van Dushi ligt, moet het voormalige ISCO-terrein straks dé plek van Waalwijk worden waar iedereen naar toe wil.

Dushi is een Waalwijks bedrijf dat zich onder meer bezighoudt met de wereldwijde verkoop van zelfontworpen lifestyle-producten zoals tassen en speelgoed én projectontwikkeling.  
 
Op het terrein aan de Taxandriaweg produceerde ISCO Technics metaalproducten voor verschillende toepassingen: van stalen neuzen en zoolplaten voor veiligheidsschoenen tot technische bevestigingsmiddelen. Het ISCO-terrein en de aangrenzende haven stond altijd bekend als een rommelig terrein. De gemeente Waalwijk heeft meerdere pogingen gedaan het metaalbedrijf te verleiden tot een verhuizing naar een andere plek, maar deze pogingen hadden geen succes.  
 
Toch kreeg de gemeente, via een andere weg, haar zin: de Van Hemert Groep, een bouwbedrijf uit Giessen, wist het ISCO-complex in 2008 te bemachtigen. ISCO zelf verhuisde naar Dongen. Van Hemert wilde onder meer appartementen en winkels realiseren, maar de crisis gooide roet in het eten. Dushi ziet wél perspectief in dit stukje van Waalwijk; het bedrijf had al positie aan de gedempte haven. In 2015 heeft Dushi het terrein van Van Hemert (10.000 vierkante meter) verworven. 
  
Dushi, opgericht in 2005, wordt gerund door Leo Pullens en Anna Groenendaal. Dushi komt uit het Papiamento en betekent ‘schatje’. Het staat volgens Pullens en Groenendaal voor alles wat ‘lief, mooi en fijn’ is. Het bedrijf wil de wereld ‘een beetje vrolijker en vriendelijker maken’, kinderen staan hierbij centraal. Pullens heeft de laatste jaren vanuit Dushi meerdere locaties ontwikkeld, panden gebouwd en verbouwd. 
 
Voor het ISCO-terrein heeft Dushi Jouwert Bosma van JYB Architecten uit Waalwijk ingeschakeld. Samen hebben ze een ontwikkelingsvisie gemaakt. Uitgangspunt is een open verblijfsgebied in het midden, met daaromheen horeca, leisure, wonen en werken. De twee koepelhallen blijven in principe staan, net als het voormalige kantoorgebouw van ISCO. De rest van de gebouwen gaat vermoedelijk tegen de vlakte. Pullens kan niet zeggen wanneer wordt begonnen met de transformatie. ” 
Wij zijn nu de plannen aan het uitwerken. Gelukkig hebben we ideeën genoeg. Eventueel geïnteresseerde ondernemers mogen zich melden. Het moet hoe dan ook een plek worden waar alle Waalwijkers straks graag naar toe willen gaan.’’  Plaats: Waalwijk 
Opdrachtgever: Dushi  
Ramingsgroep: Nog niet bekend  

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels