blog

Soebatter 2

bouwbreed 346

Soebatter 2

Toen ik vorige week mijn plaagstoten richtte op de voorzitter van de bouwwerkgevers, dacht ik eerst nog even: waar maak je je nu druk om? Het is toch logisch dat die man is ingehuurd om tegen Den Haag te roepen, dat er geld bij moet.

En dat ie de hand niet in eigen boezem steekt (want dat zou betekenen dat ie tegen sommige leden zou moeten zeggen dat ze er een zooitje van maken).Tegelijkertijd waarschuwde ik de familie voor verdachte auto’s in de straat, omdat bouwers die geen geld verdienen nu eenmaal een ander gevoel voor humor hebben.

Maar mijn plaagstootjes vielen in het niet bij de werkelijkheid. Afgelopen vrijdag en zaterdag stelde NRC Handelsblad vast dat de ‘vriendenrepubliek Limburg’ nog steeds bestaat. Politici geven werk aan oud-politici. En een aantal van die oud-politici komt er ronduit voor uit dat ze voor zichzelf soebatten.

Zo’n plaagstootje in Cobouw verstoort het weekend niet (lijkt me), maar zo’n verhaal van sterjournalist Joep Dohmen, tja dat is andere koek.

Ga je dan toch gewoon de volgende ochtend om 8h30 naar de bakker, om 9h00 naar de kiosk, dan een rondje door de lokale hoofdstraat, eindigend bij de groenteman? Net doen of er niets aan de hand is en stiekem hopen dat je geen (corporate of corporale) bekenden tegenkomt die hebben zitten gniffelen om die Limburgers?

En hoe werkt dat dan op de eerste bestuursvergadering op maandagochtend? Smetjes op het blazoen helpen immers niet.


Lenny Vulperhorst
Adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

 

Reageer op dit artikel